Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Krenuli u potragu za lošim vlasnicima: Psi lutalice i bez nadzora plaše djecu

Općina Peteranec odlučila je riješiti problem pasa lutalica kojih je sve više na području općine. Kako bi se problem riješio Anita Petrin, komunalna redarka Općine, krenula je u obilazak kućanstva i provjeru jesu li svi psi čipirani, a u suradnji sa skloništem za životinje Ottova kućica zbrinjavaju se psi lutalice.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Većina pasa koje mještani imaju kao čuvare kuće i kućne ljubimce su čipirani. Vlasnicima koji nisu čipirali pse izdajem upozorenja da imaju rok od 15 dana da ih čipiraju. Ako će se oglušiti na upozorenje, slijedi im prijava veterinarskoj inspekciji, a samim time i novčana kazna – kaže Anita Petrin.

Vlasnike, dodaje ona, ujedno upozorava i na obvezu da ne puštaju svoje pse na ulicu jer i na taj način krše zakon. Na problem pasa lutalica, kao i pasa koji se „skiću“ po ulici, upozorili su i roditelji školaraca jer su njihova djeca zbog toga u strahu na putu do škole.

– Psi lutalice i oni bez nadzora izazivaju nelagodu i strah kod djece i nadamo se da će ovaj obilazak domaćinstava, kao i zbrinjavanje pasa lutalica, riješiti problem koji se pojavio. I vozači su nas upozorili na pse lutalice koji se motaju uz cestu i narušavaju sigurnost u prometu – kaže Anita Petrin.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI