Krenuo jedan od najvećih županijskih projekata vrijednih više od 70 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Križevački Radnik gradit će još jednu sportsku dvoranu u našoj županiji. Upravo su potpisali ugovor s investitorom Županijom i Općinom Sveti Ivan Žabno, čija će škola Grigor Vitez napokon dobiti zatvoreno sportsko borilište. Podsjetimo, radi se o prvom od pet sličnih ugovora u sklopu Programa izgradnje školskih sportskih dvorana u pet općina Koprivničko-križevačke županije. Sportske dvorane dobit će tako Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Rasinja, Kloštar Podravski i Kalinovac.

-Učenicima i stanovnicima ovog kraja potrebna je moderna i multifunkcionalna dvorana koja će uvelike unaprijediti životni standard na ovom prostoru. Projekt je koncipiran na način da Općina i Županija zajednički sudjeluju s po 50 posto udjela u ovoj investiciji, a ukupno gledajući radi se o investicijskom ciklusu od više od 70 milijuna kuna kojim će se izgraditi pet školsko-sportskih dvorana – istaknuo je župan Darko Koren, dodavši kako mu je drago da će radove izvoditi tvrtka Radnik, koja je već dokazana na svim područjima u građevinskom sektoru.

Ispred tvrtke Radnik d.d., član Uprave Mario Biljanje kazao kako je objekt projektiran kao dvodijelna dvorana površine 1400 kvadratnih metara, 11 metara visine, čelične konstrukcije i A energetskog razreda.

-Dvorana će biti multifunkcionalna i po cijeloj površini će imati podno grijanje, a izgradit će se prema sistemu ključ u ruke – pojasnio je Biljan. 

Ova investicija iznosi 14.741.584 kuna, uvođenje u posao obavit će se upisom u građevinski dnevnik najkasnije u roku 10 dana od dana potpisa ugovora, a rok za završetak ugovorenih radova je 14 mjeseci.

Koren je s domaćinima obišao i novoizgrađeni dječji vrtić koji je u završnoj fazi. U novom objektu vrijednom oko 7,5 milijuna kuna će se obavljati djelatnost predškolskog odgoja i obrazovanja te skrbiti o djeci rane i predškolske dobi od navršene tri godine život do polaska u osnovnu školu. Polaznici dječjeg vrtića bit će raspoređeni u tri vrtiće skupine, a objekt će moći primiti sveukupno 60-tak vrtićaraca.

FOTO Kckž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Mališali slavili Galovićev rođendan

Predškolci Dječjeg vrtića Bregunica iz Novog Virja u pratnji odgojiteljica sudjelovali su na obilježavanju Galovićeva rođendana u Galovićevu domu u Peterancu. Kako kažu u Bregunici,

Uredili putove prema Dravi

Hrvatske vode u dogovoru s Općinom Podravske Sesvete obnovile su poljske putove Šarje, Sigetec i Crlenika, koji su ujedno i prilazni putovi prema rijeci Dravi

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI