Krenuo jedan od najvećih županijskih projekata vrijednih više od 70 milijuna kuna

Križevački Radnik gradit će još jednu sportsku dvoranu u našoj županiji. Upravo su potpisali ugovor s investitorom Županijom i Općinom Sveti Ivan Žabno, čija će škola Grigor Vitez napokon dobiti zatvoreno sportsko borilište. Podsjetimo, radi se o prvom od pet sličnih ugovora u sklopu Programa izgradnje školskih sportskih dvorana u pet općina Koprivničko-križevačke županije. Sportske dvorane dobit će tako Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Rasinja, Kloštar Podravski i Kalinovac.

-Učenicima i stanovnicima ovog kraja potrebna je moderna i multifunkcionalna dvorana koja će uvelike unaprijediti životni standard na ovom prostoru. Projekt je koncipiran na način da Općina i Županija zajednički sudjeluju s po 50 posto udjela u ovoj investiciji, a ukupno gledajući radi se o investicijskom ciklusu od više od 70 milijuna kuna kojim će se izgraditi pet školsko-sportskih dvorana – istaknuo je župan Darko Koren, dodavši kako mu je drago da će radove izvoditi tvrtka Radnik, koja je već dokazana na svim područjima u građevinskom sektoru.

Ispred tvrtke Radnik d.d., član Uprave Mario Biljanje kazao kako je objekt projektiran kao dvodijelna dvorana površine 1400 kvadratnih metara, 11 metara visine, čelične konstrukcije i A energetskog razreda.

-Dvorana će biti multifunkcionalna i po cijeloj površini će imati podno grijanje, a izgradit će se prema sistemu ključ u ruke – pojasnio je Biljan. 

Ova investicija iznosi 14.741.584 kuna, uvođenje u posao obavit će se upisom u građevinski dnevnik najkasnije u roku 10 dana od dana potpisa ugovora, a rok za završetak ugovorenih radova je 14 mjeseci.

Koren je s domaćinima obišao i novoizgrađeni dječji vrtić koji je u završnoj fazi. U novom objektu vrijednom oko 7,5 milijuna kuna će se obavljati djelatnost predškolskog odgoja i obrazovanja te skrbiti o djeci rane i predškolske dobi od navršene tri godine život do polaska u osnovnu školu. Polaznici dječjeg vrtića bit će raspoređeni u tri vrtiće skupine, a objekt će moći primiti sveukupno 60-tak vrtićaraca.

FOTO Kckž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI