Kristijan Petrović pričat će o povijesti mačaka

Ovoga petka Ludbrežani će imati priliku doznati nešto više o povijesti mačaka jer će se s početkom u 17:30 sati u Vijećnici Centra za kulturu i informiranje ‘Dragutin Novak’ održati predavanje ‘Mic po mic – povijest mačaka’ Kristijana Petrovića koji se ludbreškoj publici već predstavio predavanjem ‘Nečastive’ o povijesti vještica.

– Prvi nam je “mjau” uputila prije više od 10 tisuća godina, na području Bliskog istoka. Od tog trenutka na dalje ova životinja zajedno s nama korača kroz povijest, a mi joj se ne prestajemo čuditi. Mnogo je toga prošla u društvu čovjeka. Egipćani su je slavili kao božanstvo, Grci su se divili njenom ponašanju, Kelti su naspram nje iskazivali strahopoštovanje, Nordijci je koristili kao efikasnog deratizatora, a Rimljani je konačno pustili u svoje domove u kojima se ubrzo snašla kao kućni ljubimac – najavio je predavanje Kristijan Petrović.

Foto: Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI