Kritična točka: U našem gradu najavljen rotor vrijedan 3,7 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Križevcima se nazire rješenje za jedno od najkritičnijih raskrižja i najprometnijih točaka. Radi se o raskrižju Tomislavove, Gundulićeve i Kiepachove ulice, kraj supermarketa Plodine.

Ova je priča objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista u ponedjeljak…

Na tom je raskrižju i dionici promet dodatno pojačan otkako je otvorena brza cesta s koje dolazi mnogo prometa pa se na spomenutom raskrižju često događaju gužve i došlo je do potrebe za rješavanjem tog čvorišta koje je postalo iznimno prometno, a kao rješenje u skorije vrijeme tamo bi se trebao izgraditi novi kružni tok. O samom projektu više su nam rekli u Gradu.

– Investitor izgradnje rotora na križanju Tomislavove, Gundulićeve i Kiepachove ulice su Hrvatske ceste pa se sukladno njihovoj najavi početak radova očekuje po završetku radova na nadvožnjaku preko željezničke pruge u Križevcima. Vrijednost radova prema projektnoj dokumentaciji iznosi 3,7 milijuna kuna te sada slijedi objava javne nabave za izvođača radova – poručili su iz Grada.

Podsjetimo da su radovi na nadvožnjaku prilično odmakli pa su tako nedavno u Ulici Ivana Gundulića provedeni radovi na izgradnji spojne ceste ispod nadvožnjaka koji uključuju rekonstrukciju odvodnje, izgradnju prometnice, pješačko-biciklističke staze te javne rasvjete. Vrijednost ove investicije, koja je zapravo treća faza izgradnje nadvožnjaka preko željezničke pruge, je oko tri milijuna kuna.

Prema tome, izgleda kako bi novi kružni tok mogao uskoro krenuti s izgradnjom, a osim što će nadvožnjak nakon dugo vremena riješiti problem gužvi i čekanja na rampi, slično će napraviti i novonajavljeni kružni tok, a sve zajedno će podići prometnu sigurnost u ovom dijelu grada.

Iako su Hrvatske ceste glavni investitor novog rotora, više od milijuna investicije pada na Grad koji je, osim dokumentacije, dužan obaviti i radove vezane uz vodovod i kanalizaciju, odnosno pripremne radove. 

– Grad Križevci financirao je izradu projektne dokumentacije i ishodio građevinsku dozvolu za gradnju rotora, a obavezan je izmjestiti vodovodnu i kanalizacijsku infrastrukturu u vrijednosti 1.250.000,00 kuna. Ovaj projekt važan je za grad jer je riječ o jednom od najkritičnijih prometnih čvorišta u Križevcima – rekli su na kraju iz Grada.

FOTO Grad Križevci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI