KRIV JE, ALI… Sin puštao preglasnu glazbu na proslavi godišnjice braka roditelja, susjed ga prijavio

Sudac, također, podsjeća kako je za takav prekršaj predviđena novčana kazna u kunskoj protuvrijednosti od 25 do 100 eura ili kazna zatvora do 30 dana


Autor: podravski.hr — 26.01.2019. / 9:00 Crna kronika

Ilustracija / Susjed je pozvao policiju (fotografija nema nikakve veze s tekstom)

Goran (26) proglašen je krivim jer je na proslavi godišnjice braka svojih roditelja u kući u širem središtu Đurđevca u nedjelju od 11 do 14 sati preglasno puštao glazbu.

Prijavio ga je prvi susjed Marijan koji je pozvao policiju jer to, kaže, više nije mogao trpjeti. Goran je nakon toga završio na Prekršajnom sudu zbog remećenja javnog reda i mira uz optužbe da je narušavao “mir i spokoj susjeda Marijana”. Sudac ga je proglasio krivim, ali ipak mu se smilovao pa mu izrekao samo opomenu jer “nije prouzročio nikakve štetne posljedice, pa se očekuje da će se i izrečenom opomenom postići svrha”.

Sudac, također, podsjeća kako je za takav prekršaj predviđena novčana kazna u kunskoj protuvrijednosti od 25 do 100 eura ili kazna zatvora do 30 dana.

Prema presudi Prekršajnog suda, Goran je kriv “što je od 11 do 14 sati u Đurđevcu narušavao javni red i mir na način da je zbog proslave godišnjice braka svojih roditelja glasno puštao muziku, koju je reproducirao putem muzičke linije, te je tako uznemiravao mir i spokoj susjeda”. (rm)

FOTO: ILUSTRACIJA