Križan: Tko će snositi odgovornost ako Rušaka oslobode, a on zbog toga nije na čelu Centra?

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravski list u ponedjeljak je pisao kako se ponovni izbor Danijela Rušaka za ravnatelja koprivničkog Centra za socijalnu skrb nepovratno zakomplicirao. I to otkrićem Podravskog lista da je protiv njega na Općinskom sudu u Bjelovaru pokrenut kazneni postupak.

Predsjednica Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Vesna Križan rekla nam je kako se Danijel Rušak kao jedini javio na natječaj i uvjeravala nas da nisu znali za kazneni postupak koji se vodi protiv njega.

-On po svemu što je učinio kao ravnatelj Centra za socijalnu skrb zaslužuje i dalje voditi tu ustanovu – rekla je Vesna Križan za prošli broj Podravskog, no realnost je nešto sasvim drugo.

Vesna Križan

– Moj osobni stav je da nema boljeg čovjeka za mjesto ravnatelja Centra za socijalnu skrb osim Danijela Rušaka i čini mi se kako mu se sada radi velika nepravda. Znate da je optužnica potvrđena nakon osam godina, slučajno ili ne baš pred reizbor. Nisam upoznata u detalje s tim slučajem, no mislim da se ta odluka morala promptnije donijeti budući da je predmet kaznenog djela zaštita djeteta – ističe Križan.

-Sada će se nakon osam godina otvarati stare rane osobe koja više nije dijete. Mislim da je tu sustav zakazao po tom pitanju – kazala je Vesna Križan i ogorčeno stala u obranu sadašnjeg ravnatelja Centra Danijela Rušaka.

– Velika šteta radi se koprivničkom Centru za socijalnu skrb. Znate i sami u kakvim se aferama ta ustanova nalazila i dolaskom Danijela Rušaka na čelo te ustanove učinjen je ogroman pomak, Centar ne ‘opsjedaju’ nikakve afere i bavi se isključivo ljudima “s dna”, osjetljivim slučajevima kojima je potrebna posebna pažnja. Tko će snositi odgovornost ako Danijel Rušak bude pravomoćno oslobođen za kazneno djelo za koje je optužen, tko će odgovarati za štetu učinjenu njegovim neizborom za novi mandat – rekla je predsjednica Upravnog vijeća Vesna Križan.

Danijel Rušak

Obavijestila nas je kako su u Centru za socijalnu skrb zgroženi situacijom i navela kako se dio radnika Upravnom vijeću obratio pismom potpore Danijelu Rušaku, a došlo i nekoliko pisma podrške kolega iz drugih centara.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI