Križevački KTC na 13. mjestu po broju zaposlenih

Križevački KTC, jedan od najvećih domaćih trgovačkih lanaca, prema posljednjim podacima Fine, nalazi se na 13. mjestu po broju zaposlenih u trgovini u 2020. godini. U KTC-u koji se bavi trgovinom, ugostiteljstvom i ima benzinske postaje radi 1319 djelatnika i prate uz bok Loniu trgovinu te DM. Inače, KTC je po ukupnim prihodima drugo poduzeće u Koprivničko-križevačkoj županiji, odmah iza Podravke d.d., a ispred Radnika.

KTC je lani ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 1,6 milijarda kuna, što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od -23,3 milijuna kuna u odnosu na prethodno razdoblje. Godinu prije epidemije KTC je ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 1,62 milijarde kuna.

Glavni biznis KTC-a trgovina rasla je četiri posto, a pad prometa dogodio se zbog lockdowna i nerada ugostiteljstva. Naime, uz 15 benzinskih postaja, ovaj križevački trgovački lanac ima u sastavu i 30-ak ugostiteljskih objekata. KTC je u 2020. ostvario neto dobit od 35,2 milijuna kuna, dok je ostvarena neto marža iznosila 2,20 posto. U 2020. su, unatoč epidemiji, povećali broj zaposlenih.

A njihov broj raste iz godine u godinu, još 2004. imali su ih 784, da bi 2014. u KTC-u radilo 863, a u sljedećih šest godina broj zaposlenih su povećali za čak 50 posto. Konzum je i dalje naš najveći trgovac više od 10.000 zaposlenih i godišnjim prometom od 10 milijardi kuna, ali i najvećim gubitkom od 253 milijuna kuna.

Po broju zaposlenih slijede ga Lidl, Spar, Plodine pa Kaufland. Prosječna plaća djelatnika u KTC-u lani je iznosila oko 5380 kuna i rasla je za jedan posto prema podacima s Fine. Podsjetimo i kako je KTC prvi i jedini veliki hrvatski trgovački lanac koji je početkom prošle godine ukinuo rad nedjeljom, što se, pokazuju brojke, nije loše odrazilo na poslovanje.

Foto: Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI