Križevački policajci suspendirani zbog prometne nesreće HEP-ova menadžera Nenada Mađerića

Prometna policija doista je zatekla Mađerića na mjestu nesreće kod Križevaca, ali događaj nije evidentiran u policijskom sustavu


Autor: podravski.hr — 26.12.2012. / 15:08 Aktualno

KOPRIVNICA, KRIŽEVCI – Dvojica križevačkih policajaca suspendirana su i protiv njih pokrenute su stegovne mjere jer nisu prijavili prometnu nesreću HEP-ova direktora Nenada Mađerića, inače bivšeg Podravkina menadžera!
Mađerić je na cesti kod Križevaca sletio službenim vozilom u jarak. Dok su u HEP-u tvrdili kako je policija bila na mjestu nesreće, koprivnička Policijska uprava službeno ih je demantirala. Ispostavilo se, međutim, da je HEP ipak bio u pravu.
U prvom policijskom priopćenju bilo je navedeno kako je
“u četvrtak, 6. prosinca, policija primila dojavu da je između Malog Ravena i Bojnikovca došlo do prometne nesreće, ali obilaskom prometnice policijski službenici nisu uočili nikakva vozila u prometnoj nesreći”. Nakon teksta koji je prvi objavio Podravski list, direktor HEP-ove interne revizije Mađerić službenom pritužbom policiji demantirao je informacije da je napustio mjesto nesreće prije dolaska policijaca.
– Temeljem ove pritužbe odmah su obavljene provjere svih okolnosti postupanja policijskih službenika Policijske postaje Križevci. Utvrđeno je da je, nakon dojave vozača koji je prolazio pored mjesta nesreće, tamo upućen križevački policijski službenik te između Bojnikovca i Malog Ravena doista zatekao osobni automobil u putnom jarku i vozača Nenada Mađerića – objasnio je policijski glasnogovornik Dražen Laljek.
Prema njegovu tumačenju, prometni policajac nije poduzeo sve što je trebao sukladno pravilniku o postupanju policijskih službenika, niti je događaj na propisan način zabilježen u evidencijama Policijske postaje. Zbog tih propusta, u tijeku je postupak utvrđivanja disciplinske odgovornosti.
Sukladno policijskoj praksi, kod takvih prometnih nesreća bez ozlijeđenih i materijalne štete prouzročene drugima očevid se ne radi. No, vozač ‘zarađuje’ prekršajnu prijavu, uglavnom zbog neprilagođene brzine. Mađerić, međutim, nije bio prijavljen.
Mađerić: Otišao sam tek kad mi je policija dopustila
Policijske informacije o nesreći opovrgnuo je i HEP-ov menadžer Nenad Mađerić.
– Istina je da sam vozio automobil marke vw jetta i da sam nakon proklizavanja s ceste ostao na mjestu događaja sat i pol sve do dolaska policije. Istina je i da sam se s mjesta događaja udaljio tek nakon što je policijski službenik dopustio da se automobil ukloni – priopćio je Mađerić.
Na fotografiji: Mađerić kao bivši pomoćnik ministra s ‘mentorom’ Damirom Polančecom