Križevački turistički djelatnici: Sa sredstvima Ministarstva nemoguće je krenuti u sve aktivnosti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Turistička zajednica Križevci, kao jedna od 170 lokalnih i 14 regionalnih turističkih zajednica na području Republike Hrvatske, prema odluci Hrvatske turističke zajednice dobila je sredstva iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent u iznosu od 120.651,08 kuna za zadaće predviđene godišnjim programom rada koje se nisu mogle realizirati zbog problema nastalih uslijed pandemije tijekom 2020. godine.

Također, ugovorom o udruživanju s jedinicama lokalne samouprave s područja Kalničkog Prigorja (Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec, Sveti Ivan Žabno), udruženi su primili sredstva u iznosu od 29.722,47 kuna raspodijeljena prema uredbi Vlade Republike Hrvatske iz prosinca 2020. godine.

Olinka Gjigaš, TZ Križevci

– Sredstva za TZ Križevci i jedinice lokalne samouprave predviđena su za razvoj aktivnog, kulturnog i ruralnog turizma na području Križevaca i Kalničkog Prigorja. Na prvom zajedničkom sastanku partnera vidjet ćemo što je zapravo kome najpotrebnije, jer je s tim iznosom nemoguće krenuti u sve aktivnosti koje su bile planirane udruživanjem – rekli su iz Zajednice.

Naime, u planu su udruživanjem bili mnogi projekti poput unapređenja postojećih i razvoja novih aktivnosti i staza, definiranja prijedloga za poboljšanje sadržaja javne i turističke infrastrukture, podizanja dostupnosti turističkih atrakcija koje se nalaze uz ili u blizini biciklističkih, jahačkih i outdoor staza, razvoj tematiziranih i edukativnih staza i poveznica te oblikovanja unificirane signalizacije i krovnih vizualnih standarda Kalničkog Prigorja.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI