Križevačko Spravišče: Pomirba u novom ruhu i čak šest koncerata

Podravski list profile

Osvježena predstava pomirbe križevačkih purgera i kalničkih šljivara te čak šest koncerata, uz brojne popratne događaje, glavna su ponuda ovogodišnjeg, 52. izdanja Križevačkog velikog spravišča, koje se održava od petka 7. lipnja do nedjelje 9. lipnja.

– Predstava će se ove godine održati u dva dijela, u petak i nedjelju, pod redateljskom palicom Petre Radin, umjetničke ravnateljice kazališta Tvornica lutaka. U izvedbi sudjeluje 30-ak ljudi, a ekipa će biti pomlađena, uz sudjelovanje iskusnog dijela ekipe – kazala je Olinka Gjigaš, šefica gradske turističke zajednice, koja uz Grad organizira najveću križevačku turističku manifestaciju.

U petak, među ostalim, u 17.30 na je Malo spravišče, a u 18.30, u knjižnici, prvi u nizu koncerata, izvođenje indijske glazbe na mandolini i tabli. Prvi dio predstave o purgerima i šljivarima je u 21 sat na Stossmayerovu trgu, a u isto vrijeme počinje Pivišće u atriju likovne galerije. Koncert Željka Bebeka predviđen je od 22.30 sati.

U subotu će biti obilje sportskih događaja, od boćarskog do turnira košarkaških veterana, a u 21 sat na glavnu pozornicu izaći će Neno Belan. U dvorištu zgrade Porezne uprave u to doba počinje i Večer vina i čvaraka. U 23 sata još jedan koncert – na binu se penju Gustafi.

U nedjelju se prvi put, na parkiralištu Komunalnog poduzeća, održava biciklistička utrka na kronometar, u 16 sati je na Storssmayerovu trgu Štuklijada, a u 20.30 počinje drugi dio predstave o purgerima i šljivarima. Potom će koncertirati domaće snage – od 21.30 Kids From The Sky, a od 22 sata Crno perje. Sve to samo je manji dio brojnih događanja predviđenih programom.- I ove godine očekujemo nekoliko desetaka tisuća posjetitelja na Spravišču – kazala je Olinka Gjigaš.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti