Križevačko Spravišče: Pomirba u novom ruhu i čak šest koncerata

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Osvježena predstava pomirbe križevačkih purgera i kalničkih šljivara te čak šest koncerata, uz brojne popratne događaje, glavna su ponuda ovogodišnjeg, 52. izdanja Križevačkog velikog spravišča, koje se održava od petka 7. lipnja do nedjelje 9. lipnja.

– Predstava će se ove godine održati u dva dijela, u petak i nedjelju, pod redateljskom palicom Petre Radin, umjetničke ravnateljice kazališta Tvornica lutaka. U izvedbi sudjeluje 30-ak ljudi, a ekipa će biti pomlađena, uz sudjelovanje iskusnog dijela ekipe – kazala je Olinka Gjigaš, šefica gradske turističke zajednice, koja uz Grad organizira najveću križevačku turističku manifestaciju.

U petak, među ostalim, u 17.30 na je Malo spravišče, a u 18.30, u knjižnici, prvi u nizu koncerata, izvođenje indijske glazbe na mandolini i tabli. Prvi dio predstave o purgerima i šljivarima je u 21 sat na Stossmayerovu trgu, a u isto vrijeme počinje Pivišće u atriju likovne galerije. Koncert Željka Bebeka predviđen je od 22.30 sati.

U subotu će biti obilje sportskih događaja, od boćarskog do turnira košarkaških veterana, a u 21 sat na glavnu pozornicu izaći će Neno Belan. U dvorištu zgrade Porezne uprave u to doba počinje i Večer vina i čvaraka. U 23 sata još jedan koncert – na binu se penju Gustafi.

U nedjelju se prvi put, na parkiralištu Komunalnog poduzeća, održava biciklistička utrka na kronometar, u 16 sati je na Storssmayerovu trgu Štuklijada, a u 20.30 počinje drugi dio predstave o purgerima i šljivarima. Potom će koncertirati domaće snage – od 21.30 Kids From The Sky, a od 22 sata Crno perje. Sve to samo je manji dio brojnih događanja predviđenih programom.- I ove godine očekujemo nekoliko desetaka tisuća posjetitelja na Spravišču – kazala je Olinka Gjigaš.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI