Križevčani čistili smeće i trčali

U povodu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti i Svjetskog dana čišćenja, održala se prva plogging utrka u Križevcima u organizaciji KLIK energetske zadruge, Grada Križevaca i Škole trčanja te uz potporu Komunalnog poduzeća i Čistećih medvjedića. Uz utrku, građani su se mogli pridružiti akciji Zelena čistka.

Čistila se šuma između naselja Đurđic i Trema, a cijela je staza bila dugačka oko tri kilometra. Četrdesetak trkača krenulo je u lov na smeće odbačeno u šumi uz cestu, a za najbolje su bile osigurane i nagrade koje je donirala tvrtka NT Prom d.o.o. – Bilo je tu svakakvog otpada – od cipela, staklenih boca, guma, vrata, kupaonskih umivaonika, mnoštva plastičnih vrećica, do odjeće i pelena. Sudionicima je tako postavljen i poseban izazov – nekoliko komada otpada se sakrilo, a oni koji su ga pronašli, bili su nagrađeni. Djeca su se posebno iskazala ovog puta.

U prijevozu prikupljenog otpada pomogli su stanovnici Đurđica. Mlade snage DVD-a Đurđic, u pratnji predsjednika Mjesnog odbora Dragutina Lackovića, bili su apsolutni pobjednici akcije – ništa im nije bilo teško, pa ni utovariti otpad na prikolicu – kazali su u Gradu. Skupljeni otpad zbrinut će Komunalno poduzeće Križevci.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI