Križevčani dobili defibrilator i uređaj za reanimaciju

Podravski list profile

Dva vrijedna aparata nedavno je dobila križevačka ispostava Zavoda za hitnu medicinu, i to defibrilator i uređaj za reanimaciju.  Uređaj za automatsku masažu srca odnosno reanimaciju vrijedan je 120.000 kuna, a čak 80.000 kuna osigurali su donatori, i to KTC, Podravka, Belupo i Rasco, a ostatak novca osigurao je Zavod. Kako Zavod za hitnu medicinu godišnje zbrine u prosjeku 90 pacijenata sa akutnim infarktom miokarda, kažu, spomenuti uređaj povećat će kvalitetu zbrinjavanja pacijenata. Također dodaju kako je sljedeće godine u planu istim uređajem opremiti i hitnu medicinsku službu u Koprivnici te u Đurđevcu. Defibrilator je pak vrijedan 180.000 kuna i koristit će se u hitnim medicinskim slučajevima, a najčešće u slučajevima reanimacije pacijenata. Opremljen je biofaznom tehnologijom uz koju pacijenti imaju najbolje izglede da prežive, a mogu pratiti i ugljični monoksid kako bi se prepoznalo trovanje.
Uza sve navedeno, kažu u Zavodu, uređaj ima mogućnost telemedicine, odnosno prijenos EKG nalaza s terena u koprivničku bolnicu te u KB Dubrava, omogućavajući liječnicima da se unaprijed pripreme.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Učenici posjetili ludbrešku Kuću sunca

Tradicionalno već jedanaesti put zaredom povodom Valentinova učenici Medicinske škole iz Varaždina posjetili su Kuću sunca u Globočecu. – To je lanac prijateljstva koji se

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti