Križevčani izglasali proračun od 130 milijuna, Rajn ljut na neke gradske vijećnike

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prošlog je četvrtka održana sjednica Gradskog vijeća grada Križevaca na kojoj se pojavila mršava većina od 11 vijećnika, dok se 10 vijećnika nije prijavilo na ovu sjednicu koja se održavala telekonferencijskim putem. Sjednica je trajala nešto više od sat vremena, pitanja za gradonačelnika Mario Rajn nije bilo kao ni ikakve rasprave.

Sve točke dnevnog reda jednoglasno su prihvaćene, među kojima i proračun Grada Križevaca za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. godinu koji iznosi 130.434.900,00 kuna.

–  Osluškujemo naše građane, pritom prvenstveno mislim na činjenicu da je u prijedlog proračuna uvršteno proširenje gradskog vrtića, akutni problem s kojim smo se susretali u našem mandatu. Isto tako, u proračun su implementirani prijedlozi koji su pristigli putem platforme Sudjeluj! Križevci. Žalosti me činjenica kako vijećnici koji su prije dvije godine inicirali tematsku sjednicu na temu državnog arhiva ne nalaze shodno ispričati svoj nedolazak na sjednicu. Državni arhiv jasno pronalazi svoje konture, svoje financiranje i svoj prostor. Sve ono što se floskularno prije dvije godine spominjalo, ova je administracija prepoznala, podržala i do kraja godine će otvoriti prostor – rekao je gradonačelnik Rajn.

Građanima je poručio i kako je ovih 11 vijećnika spremno i voljno sudjelovati na sjednici te unatoč teškim okolnostima promišljati o budućnosti grada. Od projekata u idućoj godini istaknuo je aglomeraciju, završetak jednog ciklusa ulaganja na gradskom stadionu u iznosu od 5,5 milijuna kuna, završetak sportske dvorane i općenito podizanje standarda građana, prvenstveno u vodoopskrbi i modernizaciji prometnica.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI