Križevčani napokon došli na svoje: Kreće obnova sportske staze vrijedna 1,5 milijuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Križevcima se već dugi niz godina čeka na obnovu atletske staze nedaleko od samog centra grada, tik uz gradske bazene. Iako je prvi dio obnove staze napravljen još prošle godine, druga faza, odnosno postavljanje tatran-staze se odužilo, što je bila i tema na jednoj od nedavno održanih gradskih sjednica.

Sada izgleda kako je Grad preuzeo stvar u svoje ruke jer se počeo provoditi otvoreni postupak javne nabave. Naime, Grad je ranije prijavio projekt na natječaj prekograničke suradnje Mađarska – Hrvatska koji uključuje ulaganje u sportsku infrastrukturu, ali i u turizam preko sporta, no on nije bio odobren za financiranje, pa je gradonačelnik Mario Rajn uzeo sredstva iz gradskog proračuna koja su bila unaprijed pripremljena upravo u slučaju da projekt ne prođe.  

– U tijeku je provedba otvorenog postupka javne nabave za radove rekonstrukcije atletskog trkališta s borilištima te pomoćnog igrališta na Gradskom stadionu Križevci putem Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske. Rok za dostavu ponuda je 28. kolovoza do 10 sati, a procijenjena vrijednost radova iznosi 1,2 milijuna kuna + PDV, odnosno 1,5 milijuna kuna ukupno – rekli su iz Grada.

Nakon isteka roka i otvaranja ponuda stručno povjerenstvo pregledat će i ocijeniti ponude na temelju uvjeta i zahtjeva iz poziva na dostavu ponude. Nakon donošenja odluke o odabiru i isteka roka za podnošenje žalbi, sklopit će se ugovor s najpovoljnijim ponuditeljem, a u Gradu očekuju kvalitetnu javnu nabavu gdje će se odabrati najpovoljniji i najbolji ponuđač te će se inzistirati na kvalitetnoj provedbi projekta.

Gradonačelnik se nada kako će se problem atletske staze riješiti do kraja mandata te da će sportaši i rekreativci dobiti kvalitetnu atletsku stazu na koju čekaju već više od nekoliko desetljeća, a za koju dosad nije bilo previše interesa ni inicijative.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI