Križevčani osigurali 3,5 milijuna za aglomeraciju u ovoj godini

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Sjednica je zbog epidemije odrađena telekonferencijski, ali svi su se u novonastalim uvjetima izvrsno snašli

Križevački gradski vijećnici na večerašnjoj su sjednici, prvi put u povijesti održanoj preko chata, prihvatili prvi ovogodišnji rebalans proračuna kojim je osigurano 3,5 milijuna kuna za ovogodišnji gradski udio u projektu aglomeracije, u sklopu kojeg će šire gradsko područje dobiti vodovodnu i kanalizacijsku mrežu. Podsjetimo, Križevčani su prošli tjedan dobili zeleno svjetlo za ovaj projekt vrijedan 256 milijuna kuna, a gradski je udio svega 15 milijuna. Ostatak sufinancira Europska unija, Hrvatske vode i Ministarstvo zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Najveća se rasprava na sjednici povela baš oko tog prvog rebalansa, pa je tako vijećnik Ivica Švagelj upozorio da je taj novac u proračunu trebalo osigurati još lani, ali i da se ovakav način možebitno kosi za Zakonom o proračunu, jer se mora mijenjati proračun za tri godine. Zašto odluka o izvršenju proračuna nije uvrštena u dnevni red, pitao je Švagelj, na što mu je pročelnik Biškup kazao da ne mijenjaju proračun za tri godine, nego samo za jednu. Švagelj je upozorio kako se radi o ulaganjima za tri godine i Grad treba dati jamstva za sve tri godine, kako stoji u zaključku.  

Svejedno, rebalans je prihvaćen gradskom većinom, pa sad nema nikakvih prepreka za potpisivanje ugovora o projektu koji su Križevčani čekali više od desetljeća.

Više o sjednici pročitajte u ponedjeljak u Podravskom listu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI