Križevčani pokorili konkurenciju na šaranskom kupu na mladom jezeru

Proteklog je vikenda na jezeru Črnec u Gradecu održan treći po redu Šaranski kup u organizaciji Športsko-ribolovne udruge Črnec. Na natjecanju je sudjelovalo 10 ekipa, što domaćina, što gostiju, koji su u 48 sati ribolova pokušali uloviti što veću ukupnu težinu šarana ili amura koji se boduju. Ekipu čine dva ili tri člana koji zajedno love na šest pribora.

– Športsko-ribolovna udruga Črnec osnovana je 1952. godine i trenutno gospodari dvjema tekućicama (rječica Črnec i Velika), te jezerom Črnec površine 2,2 ha koje se nalazi na cesti Vrbovec – Bjelovar, četiri kilometra udaljeno od Vrbovca. U jezeru obitavaju šaran, amur, štuka, smuđ, som, deverika, te ostala bijela riba. Također, jezero se svake godine poribljava u više navrata. Obavezno je puštanje šarana i amura od četiri kilograma na dalje. Cijena dnevne karte je 80 kuna (dvije ribe do četiri kg), dok trodnevna dozvola košta 200, a sedmodnevna 450 kuna – rekao je dopredsjednik Zrinko Bešan.

U jezeru plivaju primjerci šarana i do 10 kilograma, te kapitalni primjerci amura.

– Ovo je još uvijek relativno mlado jezero što se tiče natjecateljskog, ali i sportskog ribolova. Prije nekoliko godina preuzeli smo vodstvo kluba koji je bio pred raspadom. Sada smo konačno stali na noge i ponovno počeli poribljavati jezero koje redovno posjećuju mnogi ribolovci iz okolice Vrbovca, Bjelovara, Križevaca i Zagreba – rekao je Bešan.

Na natjecanju je ukupno ulovljeno 49 šarana i amura ukupne težine 146,68 kilograma, a pobjedu je odnijela poznata ekipa križevačkih šaranaša pod nazivom CT Crta ulovivši ukupno 15 šarana, odnosno 51,45 kilograma ribe. Srebro je također otišlo u Križevce, ekipi CT Šnajderi koji su u posljednjim minutama ulovili šarana za drugo mjesto. Križevčani su s 12 šarana ukupno upisali 28,39 kilograma, dok su brončani CT Dip s devet šarana ulovili 27,55 kilograma ribe. Najveću ribu natjecanja, šarana od 6,50 kilograma, ulovio je Denis Starčević iz CT Frendaći (peto mjesto), dok je najmanju ribu, šarana od 1,10 kilograma, ulovila pobjednička ekipa CT Crta.

– Vrijeme nas je poslužilo, a za sve ostalo pobrinuo se organizator kojem ovim putem zahvaljujemo na gostoprimstvu. Jezero ima velik potencijal za sportski ribolov, što se na ovom natjecanju i pokazalo. Mi smo nasreću u posljednjim minutama uspjeli uloviti šarana od 4,300 kilograma koji nam je donio drugo mjesto – rekao je David Sever iz CT Šnajderi.

FOTO Privatna arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI