Križevčanin ih maltretirao: Uhodio bivšu curu, napao njenog prijatelja

Mladi Križevčanin Luka nikako se nije mogao pomiriti s prekidom ljubavne veze sa svojom djevojkom, a sve je završilo ružnim scenama koje su nesretna djevojka i njoj bliski ljudi morali trpjeti. Na kraju će se cijelim slučajem morati baviti Općinski sud u Bjelovaru na kojemu je protiv Luke nedavno potvrđena optužnica Općinskog državnog odvjetništva.

Ova priča objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kako nas je izvijestila Valentina Sertić Hrebak, zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru ujedno i glasnogovornica te službenica za informiranje, okrivljenog optužnicom terete za nametljivo ponašanje prema bivšoj djevojci i prijetnju njezinom prijatelju.

Kako navode tužitelji ne navodeći identitet okrivljenog i žrtve, optužnicom se tereti da je od svibnja 2018. godine, pa sve do 10. ožujka ove godine na području Križevaca uhodio i pratio nedužnu djevojku. Prilazio joj je i verbalno je napadao, a preko društvene mreže slao joj je poruke uznemirujućeg sadržaja. Posebno su upečatljivi bili komentari od kraja veljače pa do 10. ožujka ove godine, kada je preko Facebooka objavio komentare u kojima spominje nadimak bivše djevojke i osobu Jeffrey Dahmer, američkog ubojicu kojeg su u zatvoru ubili zatvorenici, navodeći joj da ne želi završiti kao Jeffrey Dahmer.

Osim toga, okrivljenom Luki stavlja se na teret da je u istom razdoblju, dakle od svibnja 2018. godine pa dao 10. ožujka ove godine, na području Križevaca verbalno i tjelesno napadao muškaraca, očito osobe vrlo bliske njegovoj bivšoj djevojci. Uz to je na Facebooku objavljivao razne sadržaje koji su se odnosili na njega, a od veljače pa sve do 10. ožujka objavljivao je komentare uznemirujućeg sadržaja koji su se odnosili i na njegova brata. Kako navode, komentari su sadržavali scene nasilnog sadržaja u kojoj muška osoba nožem nanosi posjekotine po čelu drugoj osobi, s tim da se tom objavom direktno obratio oštećenom muškarcu napisavši mu “da nije dobio svoje”.

Okrivljeni Luka sredinom lipnja primio je podignutu optužnicu, no na nju nije podnio odgovor. To je učinio njegov branitelj navodeći kako su dokazi na kojima se ona temelji samo indicije, da je upitno na koga se objave na društvenim mrežama odnose, da iskazi ispitanih svjedoka nisu vjerodostojni jer se radi o osobama koje su dugi niz godina u sukobu s okrivljenikom i ne održavaju potpunu istinu. Odvjetnik je predložio da se optužnica odbaci ili vrati tužitelju zbog nadopune. Nakon toga je optužno vijeće Općinskog suda ispitivalo podignutu optužnicu i utvrdilo kako ona nema nikakvih nedostataka. 

S druge strane, članovi optužnog vijeća razmotrili su dokaze na kojima se optužnica zasniva i utvrdili da dokazi i dokumentacija u dovoljnoj mjeri potvrđuju postojanje osnovane sumnje na razini dovoljne vjerojatnosti da se optužnica potvrdi. Kako nema nedostataka, niti su ispunjeni uvjeti za obustavu postupka, ne postoje niti zakonski uvjeti za vraćanje optužnice državnom odvjetniku na dopunu. Zbog toga je optužnica potvrđena, te će Luki uskoro početi suđenje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI