Križevčanin pijan batinama ‘mrcvario’ suprugu, djecu ostavljao samu i odlazio piti

Općinski sud u Bjelovaru potvrdio je optužnicu nad muškarcem iz okolice Križevaca zbog brutalnog nasilja nad suprugom i teškog zanemarivanja djece. Kako nam je kazala Valentina Sertić Hrebak, glasnogovornica Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru, okrivljeni je muškarac od 2015. pa do 30. prosinca 2019. godine u obiteljskoj kući nedaleko od Križevaca, “učestalo se dovodio u alkoholizirano stanje te suprugu verbalno i fizički zlostavljao”.

Grubo maltretirao suprugu

Nedužnu ženu nasilnik je vrijeđao pogrdnim riječima i na nju još češće tjelesno nasrtao. U činjeničnom opisu kaznenog u optužnici, opisano je kako je nasilnik svoju suprugu hvatao za kosu i vukao je po kući, a i stezao ju je za vrat i davio. Osim toga, znao ju je gađati mobilnim telefonom koji je jednom završio razbijen u zidu, a tako ju je znao tući da je nesretnica pod težinom njegovih šaka znala pasti na tlo. Zbog svega toga, nesretnica je uzela djecu i pobjegla od nasilnika. To je dio optužnice po kojoj će odgovarati zbog nasilništva u obitelji.

Druga točka optužnice otkrila je koliki je razmjer neljudskosti pohranjen u tom bešćutnom muškarcu iz našeg kraja. Prema bjelovarskim tužiteljima, on je u istom razdoblju, kada je pijan batinama ‘mrcvario’ suprugu, to činio pred njihovom djecom sve do 30. prosinca 2019. godine kada je ona pobjegla i prijavila ga policiji. Nasilnik je u takvom pijanom stanju kao otac potpuno zanemarivao djecu o kojoj swe morao brinuti. Nije vodio brigu o prehrani, odijevanju, higijeni i zdravlju svoje djece, već je svu brigu prepustio svojoj supruzi, pa tako u srpnju 2019. godine, kada je njegova supruga otišla k liječniku i povjerila mu maloljetnu djecu na čuvanje do svog povratka, nije ostao s njima iako je jedno dijete stopostotni invalid, već je otišao u mjesnu birtiju piti te ih je tako ostavio bez nadzora. Osim toga, kako navode tužitelji, svojoj je supruzi branio da podnese zahtjev kako bi dijete kao teški invalid ostvarilo pravo na asistenta.

Vrijeđao i psovao djecu

Okrivljeni otac, kako se povrh svega navodi u optužnici, nije ni na koji način sudjelovao u brizi i njezi oko djeteta, nije ga vodio na liječničke preglede, drugom djetetu nije pomagao pri učenju niti odlazio na roditeljske sastanke u školu. Umjesto da je s djecom provodio svoje slobodno vrijeme i družio se s njima, on ih je vrijeđao i psovao. Zbog kaznenog djela nasilja u obitelji može biti kažnjen do tri godine zatvora, a za zanemarivanje djece prema članku po kojem je podignuta optužnica može biti osuđen od jedne do pet godina zatvora.

Ovih je dana Općinski sud u Bjelovaru donio rješenje kako će odvjetniku koji zastupa prava nesretnog djeteta, kojeg je nasilnik zapostavio i tako zlostavio, isplatiti 7500 kuna zaslužene nagrade. Ta će se sredstva isplatiti iz proračunskih sredstava Općinskog suda u Bjelovaru, no ako će biti proglašen krivim, okrivljeni nasilnik morat će ih platiti natrag sudu kao troškove kaznenog postupka vođenog protiv njega.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI