Križevčanin tukao trudnu ženu: “Bređa kobilo, ovo dijete nije moje!”

Marin (37) iz Križevaca na Općinskom je sudu u Bjelovaru optužen zbog obiteljskog nasilja, prijetnje i nanošenja tjelesnih ozljeda bivšoj izvanbračnoj supruzi (27) zbog čega će uskoro na sudu morati braniti svoju nevinost.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru, 37-godišnjak se od sredine 2019. godine, pa sve do nedavno, do 2. lipnja ove godine, nasilnički ponašao prema izvanbračnoj supruzi. Svakodnevno ju je vrijeđao i nazivao pogrdnim riječima govoreći joj da je ‘kurva, svinja i krava’. Osim toga, za vrijeme trudnoće joj je govorio da je ‘bređa kobila’ i grozio joj se da dijete nije njegovo i da je hrana koju je skuhala napoj.

No, nije sve ostalo na psihičkom nasilju, maltretiranju i uvredama. Nasilje je eskaliralo i u tjelesno zlostavljanje dok je nesretna žena bila i trudna. Prema optužnici nasilnik je svoju djevojku učestalo napadao tako da ju je udarao rukama u predjelu glave, nogama ju je ritao po njezinim nogama, vukao je za kosu i pljuvao je. U prosincu prošle ili u siječnju ove godine vikao joj je da ona radi fešte dok je on ostao bez posla, a dok je bila u visokom stupnju trudnoće, napao ju je tako da ju je odgurnuo sa stolca, ošamario i pljunuo je u lice. Više puta joj je zaprijetio da će ‘ubiti njezino pleme’, štogod mu to značilo zato što nesretnica nije pripadnica nikakve manjine niti vjerske skupine.

Nasilje je eskaliralo 2. lipnja ove godine kada ju je posljednji put premlatio. Uhvatio ju je najprije za ruku, a drugom rukom ju je odguravao, čupao je i grebao po vratu, rukama i leđima tako da se nesretnica ozlijedila. Uz dobro poznate uvrede ‘kurvo, kobilo i svinjo šugava’ zaprijetio joj je da će vidjeti ‘tko se zadnji smije, najslađe se smije”, te da će ubiti nju pa sebe, a da će njihovo dvoje djece odgajati njegovi roditelji. Tada joj je bilo dosta.

Više nije htjela trpjeti batine, niti grube uvrede i prijetnje. Odlučila se na prijavu policiji te je zatražila stručnu pomoć od udruge koja brine za žrtve obiteljskog nasilja. Nakon što je uhićen, nasilnik je priveden na Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru gdje je ispitan. Kako do sada nije osuđivan, nije završio u istražnom zatvoru, već je ocijenjeno da će izrečene mjere opreza biti dovoljne u odvraćanju nasilnika od počinjenja novih nedjela. Odmah mu je na 100 metara zabranjeno približavanje i uspostavljanje te održavanje veze sa svojom izvanbračnom suprugom koja se od njega odselila.

Odlukom Općinskog suda u Bjelovaru izrečene mjere opreza produljene su krajem lipnja, mjesec dana od uhićenja, a ako ih se optuženi 37-godišnji zlotvor ne bude pridržavao, može završiti u istražnom zatvoru. Križevački policajci dužni su svakih 15 dana provjeravati pridržava li se izrečenih mjera opreza i o tome obavještavati Općinski sud. Mjere opreza mogu mu biti izrečene najdulje do pravomoćnosti presude.

FOTO ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI