Križevčaninu trajno uzeli vozilo zbog prekršaja, dvojici Podravaca privremeno

Onim najgorim prometnim prekršiteljima sudovi privremeno uzimaju vozila do pravomoćnosti sudske odlke. Kad vam sud vozilo uzme trajno onda znate da ste među rijetkim “sretnicima” kojih u Hrvatskoj i nema previše. Upravo to se dogodilo jednom Križevčaninu.

-Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Bjelovaru – Stalna služba u Križevcima, jednom je 53-godišnjem vozaču, inače višestrukom počinitelju prometnih prekršaja trajno oduzeto osobno vozilo u korist Republike Hrvatske – navode u koprivničko-križevačkoj policiji.

Dodaju i kako je posljednjih dana sud uzeo još dva automobila, no samo privremeno.

-Na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 56–godišnji vozač koji je u utorak, 1. ožujka, u 17.55 sati u Sigecu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,92 promila. Kako je vozaču ovo četvrti prekršaj upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentracijama većim od 1,50 promila, a već je tri puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao – navode i dodaju kako je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

U žurnom prekršajnom postupku, vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana, novčanom kaznom od 1000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije devet mjeseci te je predan u zatvor u Bjelovar. Sud je odlučio da će se oduzeto vozilo po pravomoćnosti odluke vratiti vozaču.

-Također, danas u srijedu, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 46–godišnji vozač koji je jučer u 17.50 sati u Koprivnici upravljao osobnim automobilom prije položenog vozačkog ispita i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije – navode.

I njemu je ovo četvrti prekršaj upravljanja vozilom prije položenog vozačkog ispita i već je tri puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj. Privremeno mu je uzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom. Kako doznajemo, u žurnom prekršajnom postupku, vozač je kažnjen kaznom zatvora od 30 dana i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci kad za to stekne uvjete te će biti predan u zatvor u Bjelovaru. Sud je odlučio da će se oduzeto vozilo vratiti vlasniku vozila.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI