Križevci će ponovno imati kuglanu, a radi se i na projektu produženog boravka

Treća po redu sjednica Gradskog vijeća u Križevcima donijela je prihvaćanje svih točaka dnevnog reda, a na samom početku nije održan Aktualni sat jer je prebačen na kraj sjednice, već se krenulo verifikacijom mandata zamjenicima vijećnika s obzirom na to da su svoje mandate u mirovanje stavili dosadašnji vijećnici Mario Martinčević i Marko Katanović.

Ova tema objavljena je u tiskanom izdanju Podravskog lista

Njih će u Vijeću zamijeniti Aleksandra Mijić i Antonio Sirovec, a ujedno je konačno popunjeno i mjesto drugog potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Križevaca koje je prema očekivanju zauzeo Ivica Švagelj, dok će oporbu činiti njegov HDS i lista Ivana Majdaka. Od točaka, vijećnici su donijeli polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Križevaca za prvo polugodište 2021. godine, a prihvaćena su i izvješća o realizaciji financijskih planova i programa rada za prvi dio godine osnovnih škola, dječjih vrtića, ustanova u kulturi i ostalih ustanova, kao i Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj – lipanj 2021. 

Nakon svega održan je aktualni sat na kojem je postavljeno nekoliko zanimljivih pitanja pa je tako vijećnik Eduard Krmpotić pitao za status gradske kuglane, dok je vijećnicu  Šteficu Wolf zanimalo postoji li mogućnost pokretanja produženog boravka u Križevcima.

– Što se tiče kuglane, krenuli smo u pregovore sa zakupcem prostora gdje je nekad bila kuglana i probat ćemo zajedničkim dogovorom vratiti tamo kuglanu. Znamo da zakupac nudi kvalitetnu uslugu ugostiteljstva, a posebno ono što smatramo važnim, a to je prostor za druženje obitelji s malom djecom i osobno bih volio da se s njim postigne konsenzus.

Što se pak tiče boravka, on je izuzetno bitan, a u ovom trenutku u djelokrugu škole Vladimir Nazor ide iskaz interesa jer tamo postoji kapacitet za 40 djece. Radimo i financijske projekcije jer će roditelji vjerojatno pokrivati dio dodatne prehrane, a mi kao Grad osoblje – odgovorio je gradonačelnik Rajn i dodao kako je u školi Ljudevit Modec trenutno porast razrednih odjela i problem deficita s prostorom te da je nužno graditi novi objekt upravo i zbog usluga kao što je produženi boravak.

Razgovaralo se i o prijevozu i prometu, konkretno problemu u Carevdaru gdje je s početkom školske godine za brojne učenike postalo opasno dolaziti u školu zbog uske ceste i velikog prometa. Na to je upozorio vijećnik Gužvinec koji je apelirao kako bi trebalo postaviti semafor koji je tamo nekad i postojao. Uz to je vijećnik Sirovec pitao i za loše linije HŽ-a prema Bjelovaru koje stvaraju probleme, ponajviše studentima.

– U Carevdaru postoji jaka inicijativa od strane župana i dolazi predstavnica Hrvatskih cesta koja će utvrditi okolnosti i volio bih vjerovati da idemo u brzo rješavanje i da će se izgraditi nogostup. Čuli smo za incidentne situacije koje su tamo bile na pješačkom prijelazu, na sreću bez ikakvih posljedica i mislim da je jedino rješenje izgradnja nogostupa. Što se tiče prijevoznih linija i države, nešto se pomaknulo. Od 1. listopada država će preuzeti financiranje prijevoza. Ovaj dio na koji se referirate potaknuli su i roditelji.

Mi smo bili na tragu toga da bismo subvencionirali liniju prijevoza putničkim kombijima. Međutim, župan Darko Koren uključio se u ovu problematiku jer postoji još takvih slučajeva na području županije, pa vjerujem da ćemo zajednički u vrlo kratkom roku riješiti to pitanje dostupnosti javnih usluga kako bi naši učenici mogli u normalnim okolnostima doći na nastavu – pojasnio je Rajn.

Na kraju treba napomenuti i kako je jednoglasno prihvaćena odluka da se spomenik u Ulici Franje Tuđmana koji je postavljen u znak sjećanja na 37 poginulih branitelja Domovinskog rata grada Križevaca imenuje „Ponos branitelja – u znaku križa“.

Foto Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI