Križevci: Dio “Magdinog vrta” može biti i vaš, za samo 0,50 kuna po kvadratu

Grad Križevci poziva građane da se jave na javni poziv za davanje u zakup Križevačkih gradskih vrtova „Magdin vrt“ kako bi za svoje potrebe uzgajali povrće i druge proizvode i to skoro pa u samom centru grada

„Svjesni činjenice da se sve više građana okreće zdravoj i domaćoj prehrani i s obzirom na brojne upite, ove godine Grad Križevci proširio je i ogradio gradske vrtove u Ulici Franje Tuđmana. Križevački gradski vrtovi kolokvijalnog naziva „Magdin vrt“ sad se prostiru na 6000 metara kvadratnih, te se sastoje od 37 parcela od kojih je svaka 50 metara kvadratnih. Ovime se još više pridonosi pozicioniranju našeg grada kao ekološkog i zdravog grada po mjeri čovjeka koji ide u korak s vremenom prema održivom razvoju i pametnim rješenjima – istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn.

Osim parcela, Križevački gradski vrtovi imat će edukativni prostor, prostor zajednice, pokazno-eksperimentalne gredice, šumarak biljnih zadruga, livadu za odmor, druženje i igru te urbani mini voćnjak, a Grad će osigurati potrebnu opremu, alate i vodu za zalijevanje.

-Građani mogu zakupiti najviše dvije parcele pri čemu smo uzeli u obzir dotadašnje zakupce i njima osigurali prednost pri zadržavanju svojih parcela. Godišnja zakupnina iznosi 0,50 kuna po metru kvadratnom, javni poziv objavljen je do 24. ožujka, a više se može vidjeti OVDJE. Ukoliko se nakon javnog poziva ostane još slobodnih parcela, objavit će se novi krug – navode u Gradu.

FOTO Grad Križevci

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI