Križevci: Gradit će se velik prostor za „vinska događanja“

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Potpisan je ugovor o subvenciji za projekt ‘Od vinskih cesta do zajedničkog mađarsko-hrvatskog turističkog brenda – stvaranje prepoznatljivog imidža prekogranične vinske regije’.

Time je osigurano sufinanciranje provedbe projekta od strane Europske unije u visini 85 posto njegove ukupne vrijednosti koja iznosi 400.000 eura, a provodit će se od 1. rujna 2020. do 31. kolovoza 2022. godine.

Financijski najveći dio projekta odnosi se na izgradnju infrastrukture, i to ljetne pozornice i gledališta na prostoru površine oko 1270 metara četvornih u dvorištu Gradske knjižnice u Križevcima, koji će se koristiti kao višenamjenski prostor za razna vinska događanja na otvorenom. Uz pozornicu uredit će se i gledalište, koje će se u vrijeme kada se pozornica ne koristi moći koristiti kao parkiralište osobnih automobila za građane i posjetitelje.

FOTO Grad Križevci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI