Križevci i službeno imaju atletsku stazu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jučer je nakon dugo vremena svečano otvorena novouređena atletska staza na Gradskom stadionu u Križevcima. Riječ je o ulaganjima vrijednim 2,4 milijuna kuna koja su počela 2019. godine, a provedena su kroz dvije faze. U prvoj fazi pripremljena je nosiva konstrukcija, kompletna odvodnja i ispravljeni su manji nedostaci u lukovima staze kako bi staza zadovoljavala propisana pravila. Vrijednost prve faze radova iznosila je 1,4 milijuna kuna, a uz Grad Križevce, prvu fazu sufinancirali su Središnji državni ured za šport odnosno Ministarstvo turizma i sporta, Koprivničko-križevačka županija, Zajednica športskih udruga Križevci i Sportske igre mladih.

U drugoj fazi radova, vrijednoj milijun kuna i u potpunosti financiranoj sredstvima Grada Križevaca, uređena su borilišta za bacanje kugle i koplja, sjeverni luk staze te je konačno postavljena sintetička podloga odnosno tartan. Staza sa 6 traka ima važeći certifikat Međunarodne atletske federacije pa se njoj mogu održavati natjecanja.

– Veliko mi je zadovoljstvo i čast pozdraviti vas na ovaj veliki dan za naše Križevce, za naše sportaše, atletičarke i atletičare. Atletika je najtrofejniji sportski kolektiv u gradu i trebalo bi puno imena istaknuti koji su tome pridonijeli. No, dopustite mi i jednu osobnu introspekciju. Jako mi je žao što otvorenje staze nije dočekao nedavno preminuli Mladen Pavljak, naš prvi trener u atletskom klubu na čiji smo grob položili vijenac prije ovog otvaranja. Ovaj projekt je jedan od najznačajnijih u zadnjih godina u gradu, pa i zadnjih nekoliko desetljeća. Staza je ovdje, staza je za generacije koje dolaze. Od srca svim Križevčanima čestitam ovaj dan jer će ovaj datum ostati zlatnim slovima upisano u gradskoj povijesti – rekao je gradonačelnik Rajn.

default

Nakon govora i rezanja vrpce, križevačke atletičarke i atletičari otrčali su počasni krug na novouređenoj atletskoj stazi.

FOTO: Grad Križevci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI