Križevci: ogorčeni vozači po tko zna koji put upozoravaju – na opasnom prijelazu samo Andrijin križ

Kada se ide iz Poljane u grad, zbog kuta pod kojim cesta prelazi, prugu ne vidi se dolazi li vlak iz smjera Bjelovara – objasnio je Miroslav Mužević


Autor: podravski.hr — 17.12.2012. / 15:54 Aktualno

KRIŽEVCI – Pružni prijelaz na županijskoj cesti koja vodi od Križevaca prema prigradskom naselju Poljani Križevačkoj godinama predstavlja opasnost za sudionike u prometu. Osim spomenutog prijelaza, problematičan je i onaj koji vodi prema Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji. Ni jedan nema postavljenu signalizaciju, niti rampu, nego na prugu upozorava tek Andrijin križ. Većina vozača koji tim područjem prolaze su lokalno stanovništvo, koji znaju za postojanje pruge, no i njima probleme stvara vidljivost.
– Odvojak ceste koji vodi prema Institutu je još zadovoljavajući, no drugi je vrlo opasan jer je izuzetno nepregledan kada se ide iz Križevaca. Kada idete iz Poljane u grad, zbog kuta pod kojim cesta prelazi prugu, ne vidite dolazi li vlak iz smjera Bjelovara – objasnio je problematiku Miroslav Mužević, gradski vijećnik HDSS-a, koji živi u Poljani Križevačkoj pa mu je ovaj problem vrlo poznat. Najveća je opasnost mještanima u danima kada je na poljima kukuruz.
– Lani smo tamo imali prometnu nesreću, srećom, samo s materijalnom štetom. No, nije li to bio dovoljan razlog da postave barem svjetlosnu signalizaciju – rekao je Miroslav Mužević.
U Gradu su upoznati s tim problemom. Već su nekoliko puta slali upite Hrvatskim željeznicama, no do sada nije bilo učinka.
– Po informacijama koje imamo od Hrvatskih željeznica, dostupne još od prije, jer smo im pisali puno puta, tamo bi se trebao zatvoriti prijelaz prema Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji, a ostao bi samo ovaj prijelaz na cesti za Poljanu – rekao je gradonačelnik Branko Hrg. Dodao je kako su već tražili da se dolje stavi rampa kako bi se osigurao promet.