Križevci: Razbio ženi tri mobitela, prijetio smrću i pretukao kada ga je pitala za novac

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muškarac iz okolice Križevaca kazneno je prijavljen i na nadležnom Općinskom sudu u Bjelovaru optužen zbog nasilja i maltretiranja kojim je dugotrajno izlagao svoju suprugu.

Obiteljski je užas nesretna žena trpjela najmanje dvije godine sve dok nije kazneno prijavila nasilnika kada ju je pretukao. Prema optužnici, nasilnik je u točno neutvrđenom vremenu od početka 2017. do početka 2019. godine u mjestu nedaleko od Križevaca “nasilnički se ponašao prema svojoj supruzi tako da ju je u alkoholiziranom stanju učestalo gotovo svakodnevno vrijeđao, pogrdno ju nazivao kurvom, mrcinom, droljom te psujući ju riječima “j… ti Bog mater, j…. ti Isus mater””.

Detalji optužnice otkrivaju kako je alkohol kod nasilnika probudio posesivnu ljubomoru zbog koje je dodatno maltretirao svoju suprugu. Tako joj je čak u tri navrata razbio mobilne telefone koje joj je branio imati te joj je stalno govorio da je nazivaju ljubavnici ili da ih ona naziva. Uz to sve, okrivljeni muškarac tereti se da je “novac trošio na piće u gostionici i odbijao sudjelovati u obavljanju kućanskih poslova”.

To svakako nije kazneno djelo, ali je pomoć u objašnjavanju tužitelja šire slike obiteljske tuge i jada koji je nesretna žena trpjela sa suprugom nasilnikom. Kulminacija straha nesretnice, njezine tjeskobe i osjećaja poniženosti bila je najviše izražena 4. prosinca prošle godine. Oko 14 sati tražila je svoj novac i bankovne kartice i pitala supruga, jedinu osobu koja je mogla to uzeti, gdje su. Revoltiran pitanjem i kako bi je zastrašio, optuženi je muškarac svoju suprugu počeo vrijeđati, a zatim joj prišao sleđa i zatvorenom šakom desne ruke udario po leđima, “nakon čega su ga druge osobe uhvatile za ruke kako bi ga odvratile od daljnjeg fizičkog napada” na suprugu. Pred svjedocima je zatim rekao da će je ubiti, što je kod nesretnice izazvalo strah za vlastiti život i sigurnost.

Općinski sud u Bjelovaru, kojemu su tužitelji podnijeli optužnicu krajem veljače, ovih je dana analizirao njezinu osnovanost i kazneno-pravnu utemeljenost. Zanimljivo, optuženi nasilnik imao je priliku odgovoriti na optužnicu zajedno sa svojim braniteljem, no to nije učinjeno. Sud je pregledao dokaze na kojima se temelji optužnica te je potvrdio, pa sad nema nikakvih prepreka da optuženom muškarcu počne suđenje zbog kaznenih djela obiteljskog nasilja i prijetnje.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI