Križevci rješavaju problem za 50-ero neupisanih vrtićaraca

Križevci su jedan od mnogih hrvatskih gradova koji su se našli u problemu tijekom ljeta jer je velik broj vrtićke djece ostao neupisan. U prigorskoj metropoli njihova je brojka bila 50-ero. Križevačka gradska vlast prionula je rješavanju problema i krenula s dogradnjom dijela dosadašnjeg Dječjeg vrtića Križevci.

-Radovi na unutarnjem uređenju dograđenog dijela zgrade Dječjeg vrtića Križevci napreduju sukladno planiranoj dinamici te se završetak radova očekuje početkom mjeseca ožujka. Nakon I. faze izvođenja radova dogradnje zgrade Dječjeg vrtića Križevci, u kojoj su izvedeni grubi građevinski radovi, dakle sama konstrukcija i nosivi dijelovi objekta, pristupilo se radovima II. faze koja obuhvaća građevinsko obrtničke, strojarske, elektrotehničke radove te radove uređenja okoliša. Do sada je postavljena stolarija, izvedena je cementna glazura koja je u fazi sušenja, izvode se radovi u sanitarnim čvorovima, radovi postavljanja podnog grijanja, radovi na krovu objekta, a počelo se i s radovima na izvedbi fasade objekta – podsjetili su u Gradu Križevcima.

Vrijednost radova iznosi 3,8 milijuna kuna te su radovi financirani iz Proračuna Grada Križevaca, a sve kako bi se riješio problem liste čekanja na upis u vrtić. Ovom dogradnjom, Dječji vrtić Križevci s dosadašnjih 2335 metara kvadratnih proširen je za dodatnih 402 metara kvadratnog prostora, odnosno omogućit će se upis za još 50-ero djece.

FOTO Grad Križevci

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI