Križevci skupljaju pomoć za stradale u potresu, Radnik poslao strojeve

Križevci su se baš kao i cijela Hrvatska mobilizirali u skupljanju donacija za stradale u potresu koji je jučer pogodio Petrinju, Sisak i Glinu, a svi koji žele pomoći, potrebno mogu dostaviti u skladište Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Ulica Franje Tuđmana 20 (prostor bivše vojarne) svakog dana od 7 do 20 sati. 

U Crvenom križu napominju kako se popis potrebnih stvari i namirnica nalazi se na stranicama Crvenog križa, a ono što se ne nalazi na popisu neće biti preuzeto. Isto tako, postoji i račun na koji se mogu donirati novčana sredstva te dežurni telefon.

Skupljanje potrebnih stvari organizirala je i Udruga pripadnika ratne postrojbe policije Križevci koja broji 80 članova, a donacije su skupljali ispred Choco bara Hedona u Križevcima.

– Želimo se pridružiti akciji na nivou Hrvatske za naše stradale građane. Nadamo se da će ovaj naš mali doprinos pomoći, a pripremili smo ono što smatramo najpotrebnijim. Ukoliko će biti potrebno i ljudstvo, mi smo tu, organizirani i spremni pomoći u svakom smislu. Bili smo na prvoj crti Domovinskog rata i danas smo na prvoj crti kad treba pomoći. Bit ćemo ovdje koliko treba da se ne stvaraju velike gužve u Crvenom križu pa ćemo to proslijediti – rekao je predsjednik Udruge Željko Kemenović.

Željko Kemenović

Popis potrebnih stvari i sve informacije provjerite na Upute kako pomoći pogođenima potresom – Hrvatski Crveni križ (hck.hr). Povodom razornog potresa koji je jučer razrušio Petrinju, Sisak, Glinu i druga naselja Sisačko-moslavačke županije, Radnik d.d. Križevci i povezana poduzeća, uputili su na pogođeno područje u pomoć devet jedinica teške građevinske mehanizacije sa strojarima i građevinskim inženjerom koji će rukovoditi radovima, čime se pridružujemo solidarnosti cijele Hrvatske s pogođenim krajem i njegovim stanovnicima, priopćili su iz te tvrtke.

Foto: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI