Krizni stožer Podravcima i Prigorcima: Ako ste bolesni ne odlazite među ljude, liječnike najprije zovite telefonom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iz županijskog Kriznog stožera koji prati situaciju s pandemijom koronavirusa Covid-19 priopćili su kako stoji preporuka Nacionalnog stožera o zabrani okupljanja na događajima sa 100 i više osoba.

“Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava sve organizatore eventualnih javnih okupljanja da se za suglasnost održavanja istih obavezno obrate županijskom Stožeru  putem elektroničke pošte na adrese – načelnika Stožera (ratimir.ljubic@kckzz.hr), zamjenice načelnika Stožera (melita.ivancic@kckzz.hr) ili referenta za zaštitu i spašavanje (kresimir.skvorc@kckzz.hr)”, poručili su iz županijskog stožera.

Stožer će u suglasnosti sa epidemiološkom službom Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko križevačke županije razmotriti  prijavu javnog okupljanja, dati mišljenje o održavanju istog te pismenim putem organizatora obavijestiti o tome može li se javno okupljanje održati.

“Amo imate simptome gripe ili prehlade te osjećate respiratorne poteškoće, ne odlazite na javna okupljanja!“, poručili su i mole sve da se pridržavaju uputa o održavanju standarda higijene te ne odlaze u bolnicu i ordinacije obiteljske medicine već da telefonski kontaktiraju epidemiološku službu za zdravstveni savjet.

—> Ovo posebno vrijedi za one stanovnike koji su bili u kontakt sa zaraženim osobama ili su se vratili iz nekog od ugroženih područja (ukoliko već nisu dobili rješenje sanitarnog inspektora o obaveznoj izolaciji) i ne borave u propisanoj samoizolaciji od 14 dana. <—

Epidemiolozi u Koprivničko-križevačkoj županiji su dostupni: radnim danom od 7 do 15 sati na broj telefona 048 681-401 ili 048 655-121, a poslije 15h, vikendom i blagdanom na broj pripravnog epidemiologa 098 592 215 bez obzira radi li se ili ne o simptomima sličnim  gripi (povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja, kratak dah, umor).

Županijski Stožer civilne zaštite ovim putem obavještava stanovnike Koprivničko-križevačke županije kako je trenutna zdravstvena situacija na području županije stabilna, nema osoba kod kojih bi bili registrirani simptomi koronovirusa te još jednom stanovnicima upućuje apel da se izbjegavaju putovanja u Italiju ili ostala ugrožena područja te da se pridržavaju propisanih preporuka i smjernica koje se redovito ažuriraju, a dostupne su na službenim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva.

Sutra će se ujutro sastati članovi županijskog Kriznog stožera

Odgođeni su dosad već brojni događaji, a otkazuju se, recimo, i sve vatrogasne priredbe i skupštine. Također, doznajemo kako će unatoč preporuci utakmice županijskih nogometnih liga biti održane uz navijače.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI