Kroz četiri godine zaposlili 159 pomoćnika za 110 učenika u potrebi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas je održana završna konferencija županijskog projekta Prilika za sve 3, kojim su osigurani pomoćnici u nastavi za učenike u potrebi. Koprivničko-križevačka županija u protekle je četiri školske godine kao nositelj i u partnerstvu s 18 osnovnih i šest srednjih škola kojima je osnivač provodila projekt Prilika za sve 3, čime se pružala stručna podrška učenicima s teškoćama u razvoju kroz zapošljavanje pomoćnika u nastavi. 

Održana je online završna konferencija

-Izuzetno nam je drago da smo ostvarili cilj projekta te da je kroz ove četiri školske godine ukupno zaposleno 159 pomoćnika u nastavi koji su pružali pomoć u radu sa 110 učenika.  Ovo je jedan je od najznačajnijih projekata koji se provode u sustavu obrazovanja, a naša je Županija od samih početaka prepoznala vrijednost koji projekt ima za učenike s teškoćama u razvoju – naglasio je zamjenik župana Ratimir Ljubić te kazao da projekt ima i dodanu vrijednost jer je omogućio pomoćnicima u nastavi da se zaposle i rade u obrazovnom sustavu.

Trajanje projekta je bilo 48 mjeseci, a ukupna vrijednost je 10,1 milijun kuna, od čega 95 posto sufinancira Europski socijalni fond, dok je preostalih 5 posto osigurala Koprivničko-križevačka županija.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI