KRŠ I LOM Žena ga optužila da se kurva i opsovala mu mater ustašku. Muž je poludio, pa je stradala i jadna baka Marija koju je pogodio motikom

Silvana je sve počela. Došla je i optužila Božu da se kurva, pa su se posvađali. Onda mu je opsovala mater ustašku i srušila stolić s kavom, čašama i pepeljarom te ga bacila na njega - svjedočila je Božina snaha Božica


Autor: podravski.hr — 30.08.2018. / 14:23 Crna kronika

Ilustracija / Božo je na jadnu baku Mariju na kraju bacio motiku

Supružnici Silvana (45) i Božo (61) napravili su pravi rusvaj koji je završio policijom, uhićenjem, a kasnije i sudskim postupkom u kojem je oboje proglašeno krivim za nasilje u obitelji. Doduše, Božo je na sudu prošao nešto lošije, premda nije od njega sve počelo.
Prema presudi Prekršajnog suda u Virovitici, sve je krenulo u obiteljskoj kući nabrijanih supružnika. Silvana je upravo stigla od svojih u Slavoniji, a Božo je sjedio u boravku te pio kavu i pivo.
– Istina, popio sam taj dan jedno pet piva. Supruga je taman došla u kuću i počela me vrijeđati. Vikala mi je: ‘Jebem ti mater, pička ti materina ustaška’. Onda je zgrabila stolić na kojem su bile šalice kave, pepeljara i čaše piva i bacila ga prema meni. Pogodila me u ruku, osjetio sam bol, podigao se i zveknuo joj šamarčinu. Ona je potom otišla do svoje bake Marije, nekih 200 metara od naše kuće. Stigao sam za njom i rekao joj da se vrati kući, ona nije htjela. I baka me počela vrijeđati i bacila je motiku prema meni, a ja sam je uzeo i bacio prema njoj. Mislim da je nisam pogodio – ispričao je Božo.
Na sudu se pojavila i nesretna baka Marija koju je Božo tog dana doista pogodio motikom u nadlakticu zadavši joj, kako je ustanovio vještak, “poveći hematom nadlaktice u dužini 8,5 centimetara”, zbog čega se liječila.
– Došla mi je unuka jer se posvađala s mužem, a malo kasnije stigao je i Božo. Oni su se tamo svađali, a Božo me je pogodio motikom u ruku – svjedočila je gospođa Marija koja ima 86 godina i koju je sve strašno pogodilo.
Sud je povjerovao u njezino svjedočenje, kao i svjedočenje Božine snahe Božice koja je spornog dana bila u kući i na svoje oči vidjela svađu.
– Silvana je sve počela. Došla je i optužila Božu da se kurva, pa su se posvađali. Onda mu je opsovala mater ustašku i srušila stolić s kavom, čašama i pepeljarom te ga bacila na njega. On je otišao za njom iako sam mu ja govorila da ne ide. Kasnije je u kuću stigla policija i privela moga svekra. Ne znam što se događalo kod bake Marije – prisjeća se Božica.
Silvana se nije pojavila na sudu jer se odselila i, kako kaže Božo, vjerojatno je kod svojih u Slavoniji. Sud je i nju proglasio krivom te ju kaznio sa 700 kuna. Boži je odrezana kazna od tisuću kuna, ali s obzirom da je dva dana boravio u policijskom zatvoru mora platiti samo 400 kuna. Inače, Božo je otac osmero djece, a sa Silvanom s kojom je 14 godina u braku ima ih četvero.
– Dopisujemo se sms-ovima, ali se više ne viđamo. Ne znam hoće li mi se ikad vratiti – tužno će Božo, umirovljenik iz okolice Virovitice. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA