Kruno Posavec s motornom pilom izradio jedinstvene jaslice

Kruno Posavec, samouki kipar iz Podravskih Sesveta izradio je novo remek djelo – jedinstvene jaslice. I za novo remek djelo Kruni je glavni alat bila motorna pila, a njegove skulpture na originalan način dočaravaju rođenje malog Isusa.

-Skulpture za ove jedinstvene jaslice naručili su moji susjedi, obitelj Kovačić. Izrada skulptura trajala je godinu dana jer nisam stalno bio posvećen tom poslu, a kad obračunam efektivan rad postavu jaslica sam izrađivao 15 dana – kaže Kruno Posavec.

Jedinstvene jaslice obitelj Kovačić je postavila ispred svoje kuće, kao dodatnu atrakciju za prolaznike. Konstrukciju štalice izradio je 91-godišnji Andrija Kovačić koji i u poodmakloj životnoj dobi stvara svoja umjetnička djela. Okućnica obitelji Kovačić posebna je i po božićnoj rasvjeti i ostalim ukrasima.

-Deda Andrija još uvijek je vitalan, a u dvorištu obiteljske kuće izradio je jedinstveni mlin i vjetrenjaču. Mogu reći da mi je bila čast surađivati s njim u izradi jaslica – kaže Kruno Posavec.

I svoju okućnicu Kruno je za predstojeće blagdane uredio na originalan način. Ispred kuće, uz sobove izrađene od drveta, postavio je zanimljivu božićnu dekoraciju – lutku čiju je konstrukciju izradio od žice i napunio slamom i raznim materijalima, a za odjeću je iskoristio grančice bora i ukrasni nakit.

-Izrada skulptura moj je veliki hobi pa sam osmislio i svojevrsnu božićnu instalaciju – zaključio je Kruno Posavec.

Foto: Đuro Grčić i obitelj Kovačić

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI