Kruno Posavec s motornom pilom izradio jedinstvene jaslice

Kruno Posavec, samouki kipar iz Podravskih Sesveta izradio je novo remek djelo – jedinstvene jaslice. I za novo remek djelo Kruni je glavni alat bila motorna pila, a njegove skulpture na originalan način dočaravaju rođenje malog Isusa.

-Skulpture za ove jedinstvene jaslice naručili su moji susjedi, obitelj Kovačić. Izrada skulptura trajala je godinu dana jer nisam stalno bio posvećen tom poslu, a kad obračunam efektivan rad postavu jaslica sam izrađivao 15 dana – kaže Kruno Posavec.

Jedinstvene jaslice obitelj Kovačić je postavila ispred svoje kuće, kao dodatnu atrakciju za prolaznike. Konstrukciju štalice izradio je 91-godišnji Andrija Kovačić koji i u poodmakloj životnoj dobi stvara svoja umjetnička djela. Okućnica obitelji Kovačić posebna je i po božićnoj rasvjeti i ostalim ukrasima.

-Deda Andrija još uvijek je vitalan, a u dvorištu obiteljske kuće izradio je jedinstveni mlin i vjetrenjaču. Mogu reći da mi je bila čast surađivati s njim u izradi jaslica – kaže Kruno Posavec.

I svoju okućnicu Kruno je za predstojeće blagdane uredio na originalan način. Ispred kuće, uz sobove izrađene od drveta, postavio je zanimljivu božićnu dekoraciju – lutku čiju je konstrukciju izradio od žice i napunio slamom i raznim materijalima, a za odjeću je iskoristio grančice bora i ukrasni nakit.

-Izrada skulptura moj je veliki hobi pa sam osmislio i svojevrsnu božićnu instalaciju – zaključio je Kruno Posavec.

Foto: Đuro Grčić i obitelj Kovačić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI