Krvava fešta kod Koprivnice: Potuklo se desetero mještana, djevojka dobila lopatom po glavi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici nedavno se bavio masovnom tučnjavom pripadnika romske manjine u koprivničkom prigradskom naselju Reka. Riječ je o novogodišnjem dočeku 2018. godine koji se oteo svakom nadzoru i završio krvavom tučnjavom i intervencijom policije.

Prema presudi, prvookrivljeni Zoran (34) pod utjecajem alkohola od 1,01 promila potukao se s ujakom Nedeljkom (43) i bratićima Igorom (21) i dvojicom maloljetnika. Drugookrivljeni Siniša (22) pod blagim je utjecajem alkohola ponovio obiteljsko nasilje tako da je napao svog maloljetnog bratića. Trećeokrivljeni Radovan (36) osuđen je zbog toga što je pod utjecajem alkohola od 1,2 promila vikao i galamio na svog bratića Vida (37), četvrtookrivljena Tanja (23) iz svog je dvorišta u Reki pod utjecajem alkohola od 1,06 promila bacala razne predmete u dvorište petookrivljenog Nedeljka, a interventnom je policajcu psovala mater i vikala mu “đubre jedno”.

FOTO Ilustracija

Petookrivljeni Nedeljko osuđen je zato što se svađao, vikao i tukao s članovima druge romske obitelji kao i šestookrivljeni Igor (21). Osmookrivljeni Vid pod utjecajem alkohola od 0,92 promila vikao je i galamio na trećeokrivljenog Radovana, a devetookrivljeni Ljubo (39) je pod utjecajem alkohola od 1,44 promila lopatom udario Danijelu O. Od deset okrivljenih, osmoricu je sutkinja Dubravka Končar Brodarić proglasila krivima i kaznila svakog sa po 750 kuna, dok je postupak protiv sedmo i desetookrivljenog maloljetnika bio razdvojen i njemu se sudilo posebno.

Uhićenim je nasilnicima kaznu sutkinja umanjila za boravak u policijskom pritvoru, a ostali, ako plate dvije trećine kazne, sud će im kaznu uvažiti kao plaćenu u cijelosti. Svatko na kraju mora platiti 300 ili 450 kuna uvećano za 100 kuna sudskih troškova.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI