KRVAVA MAKLJAŽA Četvorica mladića žestoko se potukla nakon veselice u društvenom domu

Sutkinja koprivničkog Prekršajnog suda Đurđica Kenđelić odlučila je presudu donijeti bez ispitivanja okrivljenika jer je utvrdila kako su policijski zapisnici o ispitivanju i alkoholiziranosti okrivljenika te iskazi svjedoka za to dovoljni


Autor: podravski.hr — 24.11.2018. / 19:46 Crna kronika

Ilustracija / Tučnjavu je morala smirivati i policija

Žestoka tučnjava četvorice mladića dogodila se u koprivničkom prigradskom naselju Reka ispred društvenog doma na Mažuranićevu trgu, a slučaj je ovih dana rješavao Prekršajni sud.
Oko 3.30 sati ujutro Đuliano (20) pod utjecajem alkohola od 1,29 promila nasrnuo je na Tomislava (24) koji je također bio pijan (1,03 promila). Udario ga je šakama po glavi, a Tomislav mu je uzvratio istom mjerom. U tučnjavu se usporedno uključio Branimir (25) koji je pod utjecajem alkohola od 0,92 promila napao Matea (22) kojemu je rukama obuhvatio vrat, stiskao ga i odgurnuo od sebe.
Mateo, koji sudeći po presudi Prekršajnog suda nije bio pijan, Branimira je istukao rukama po glavi i drugim dijelovima tijela, a kad je Branimir pao u grabu, tamo ga je nastavio nemilosrdno cipelariti. Tomislav i Branimir zatražili su liječničku pomoć, a krvavu makljažu pratilo je šestero mladića i djevojaka koji su policajcima opisali što se sve događalo.
Sutkinja koprivničkog Prekršajnog suda Đurđica Kenđelić odlučila je presudu donijeti bez ispitivanja okrivljenika jer je utvrdila kako su policijski zapisnici o ispitivanju i alkoholiziranosti okrivljenika te iskazi svjedoka za to dovoljni.
Prvookrivljeni Đuliano kažnjen je sa 600 kuna, no kako je bio priveden u postaju, sutkinja mu je ‘oprostila’ 300 kuna. Ako plati 200, sud će kaznu smatrati plaćenom u cijelosti. Ostali osuđeni sudionici tučnjave moraju također platiti po 200 kuna, a oslobođeni su plaćanja sudskih troškova. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA