KRVAVA NOĆ Učenik kazneno prijavljen, profesoru koji je napuhao 3,2 promila prijeti otkaz

Zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda mladić bi mogao biti kažnjen od šest mjeseci do pet godina zatvora


Autor: podravski.hr — 14.06.2018. / 9:13 Crna kronika

Profesor je poludio kad je vidio da ga se snima (Foto: screenshot)

Učenik koji je na prošlotjednoj maturalnoj zabavi udario i teško ozlijedio profesora kazneno je prijavljen državnom odvjetništvu, potvrdila je danas koprivnička policija.
– Sumnja se da je 18-godišnji učenik (0,51 promila alkohola) tijekom maturalne zabave 6. lipnja, oko 2.35 sati, teško ozlijedio 48-godišnjeg profesora. Profesor je prethodno fizički napao učenika udarivši ga šakom u glavu, a ovaj mu je uzvratio – priopćila je policija.
Policija nije navela hoće li i kako biti prijavljen i profesor koji je bio pod utjecajem alkohola od 3,2 promila. No, kako danas neslužbeno doznajemo od izvora bliskih Obrtničkoj školi u Koprvnici, čini se kako se profesoru priprema izvanredan otkaz ugovora o radu jer to nije prvi takav incident u kojem je sudjelovao.
Učenik je, dodajmo, u tom incidentu lakše ozlijeđen. Svjedoka je na zabavi bilo mnogo, maturalnoj večeri prisustvovalo je gotovo 100 učenika. Neslužbeno nam je iz bolnice bilo potvrđeno kako je profesoru pukla jagodična kost s pomakom uslijed traume uzrokovane udarcem. Zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda mladić bi mogao biti kažnjen od šest mjeseci do pet godina zatvora.
Podsjetimo, “krvava” maturalna večer održana je prošle srijede u koprivničkom Hotelu Podravina. Profesor je bio alkoholiziran, jedva je mogao stajati na nogama. Prema pričanju učenika, svojim je ponašanjem prevršio svaku mjeru i bio prava ‘zvijezda’ maturalne večeri. Bio je napadan i nametljiv, a vrhunac degutantnog pira bio kada se počeo skidati i tako pijan u ritmu turbofolka plesao gol do pojasa. Sve se može detaljno pogledati na dvije snimke koje smo već objavili na našem portalu.
Neki su njegov ples snimali, a jednog je mladića profesor skužio. Prišao mu je i pokušao mu oteti mobitel. No, učenik je u naguravanju profesora odjednom opalio šakom u glavu. Nesretni je profesor nokautiran pao na pod držeći se za lice. Otužan je to epilog nečega što bi svakom maturantu i maturantici trebalo ostati u najljepšem sjećanju. Osim uništene zabave, mladiću prijeti zatvor, a profesoru stroga disciplinska mjera Obrtničke škole. (ke, ib)