KRVAVA PIJANKA Vedran (40) prijatelja Josipa (49) sjekirom izudarao po glavi

Policija je privela Vedrana Kosa koji je imao 2,19 promila alkohola u krvi. Istu koncentraciju od 2,19 promila izmjerili su i teško ozlijeđenom Josipu


Autor: podravski.hr — 14.09.2017. / 12:02 Crna kronika

Krvavi sukob u Kolarcu - od sjekire stradao i automobil u dvorištu

Krvavi sukob u Kolarcu - od sjekire stradao i automobil u dvorištu

Vedran Kos (40) iz Kolarca u Gornjoj Rijeci kod Križevaca sjekirom je napao prijatelja Josipa Kušeca (49) iz Brezja u Sv. Petru Orehovečkom. U ponedjeljak navečer družili su se ispred Vedranove kuće u Kolarecu. Pili su i pričali. Nakon više čašica izbila je svađa. Počelo je naguravanje i Vedran je otišao po sjekiru.
Kuća ispred koje su se družili zapravo je svojevrsni podrum ispred kojeg se nalazi orah i zapušteni travnjak. Na prvi pogled, dvorište djeluje kao neko u kojem se nikada ništa izvanrednog ne bi desilo.
No, Josip Kušec osjetio je u tim trenucima da se oluja sprema. Pobjegao je prema automobilu sluteći da iz ovoga neće izaći ništa dobroga.
Nije prošlo niti nekoliko minuta i Vedran Kos već je mahao sjekirom prema svom prijatelju Josipu pritom ga udarivši nekoliko puta u ruku i glavu. Najviše je udaraca ipak dobio automobil. Josip je uspio pobjeći kući u Brezje gdje ga je pronašla policija, koja je potom pozvala i hitnu pomoć.
U međuvremenu su priveli Vedrana Kosa koji je imao 2,19 promila alkohola u sebi. No, ispostavilo se da niti Josip nije bio ništa bolji. I njemu je izmjereno 2,19 promila!
Zbog svega, Josip Kušec zadobio je teže tjelesne ozljede, a protiv osumnjičenika Vedrana Kosa podnesena je kaznena prijava zbog oštećenja tuđe stvari i nanesenih teških tjelesnih ozljeda. Uz to je predan pritvorskom nadzorniku. (go)
Foto: Nikola Wolf

Prijatelji su pili ispred ove Vedranove kuće