KRVAVO UBOJSTVO Podignuta optužnica protiv žene koja je kuhinjskim nožem usmrtila supruga

Da događaj bude još grozniji, krvavom napadu sumanute žene svjedočilo je četvero male djece


Autor: podravski.hr — 19.06.2018. / 9:18 Crna kronika

Ubojica Slađana Brkić i ubijeni Dejan Slivar

Četiri mjeseca od krvavog ubojstva u Goli, županijski su tužitelji podignuli optužnicu protiv Slađane Brkić (28) koja je nožem u srce u obiteljskoj kući presudila izvanbračnom suprugu Dejanu Slivaru (46).
“Okrivljenicu se tereti da je 15. veljače 2018. u dnevnoj sobi obiteljske kuće u Goli, kuhinjskim nožem zadala dva uboda u prsni koš svog 46-godišnjeg izvanbračnog supruga i nanijela mu ubodnu ranu srca uslijed koje je oštećenik preminuo. Vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljenici istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela”, stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.
Slađana Brkić (28) tog kobnog četvrtka svojem je izvanbračnom suprugu zadala nekoliko uboda kuhinjskim nožem u vrat i prsa od kojih je na mjestu preminuo. Da događaj bude još grozniji, krvavom napadu sumanute žene svjedočilo je četvero male djece.
Dejan Slivar je udovac koji se nakon smrti supruge koja je prije pet godina nesretno skončala od karcinoma brinuo o njihovo troje djece. Slađanu s kojom je živio upoznao je u Rijeci. Kako točno, nitko ne zna u Goli. Mještani nagađaju da ju je sreo usput uz posao, pohodeći poljoprivredne sajmove na kojima je tržio pšenicu i kukuruz. Slađana također ima dijete iz prethodne veze koje je maloljetno.
Što se točno dogodilo i što je prethodilo krvavom napadu, na veliku tugu i žalost znaju samo djeca koja su jedini svjedoci zločina kakvog Podravina, ali i cijela zemlja ne pamti.
Kako nam je na mjestu nesreće rekao nećak ubijenog, Dejan Slivar igrao se sa Slađaninim sinom kad je sumanuta žena potegnula nož na njega. Nakon što ga je ubola, jedno Dejanovo dijete otrčalo je u obližnju ambulantu kod mjesnog liječnika i načelnika općine Gola dr. Stipe Milinkovića. Zajedno su otrčali natrag do mjesta zločina, no Slađana se bila zaključala u kuću.
Nakon kraćeg vremena stigla je policija i hitna pomoć. Slađana je uhićena, a kako se i sama posjekla u bezdušnom napadu, prebačena je u koprivničku Opću bolnicu. Slađana Brkić kada je počinila zločin bila je u osmom mjesecu trudnoće. Nakon ubojstva prebačena je u koprivničku bolnicu, najprije na hitnu gdje su joj sanirane posjekotine ruku od noža kojim je ubila svojeg supruga, a zatim na odjel psihijatrije. Nekoliko dana kasnije prebačena je u Zagreb gdje je i rodila. (ke)
FOTO: PODRAVSKI LIST