KUĆOKRADICE Policija otkrila kradljivce kuće, riječ je o muškarcu i ženi s područja Koprivnice

Zanimljivo je i kako susjedi nisu shvatili o čemu je riječ. Susjed s lijeva je podigao visoku ogradu tako da se ni ne vidi što se događa u susjednom dvorištu


Autor: podravski.hr — 19.12.2018. / 15:35 Aktualno

Nestala gotovo cijela montažna kuća

Policija je danas razriješila nesvakidašnju krađu kuće u Peterancu kod Koprivnice, koja je prijavljena u nedjelju kad je vlasnik imanja u Gupčevoj ulici prijavio da mu je netko maznuo gotovo cijelu montažnu hižu.

– Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30–godišnjakinjom i 41–godišnjakom sa šireg koprivničkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe. Sumnja se da su između 5. i 16. prosinca, u Peterancu, u Ulici Matije Gupca otuđili krovište, crijep i zidove izrađene od drvene konstrukcije montažne kuće, oštetivši vlasnika za više desetaka tisuća kuna. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe, protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – priopćila je upravo koprivnička policija.

Prelijepa montažna kućica koja je bila u izgradnji, ali gotovo dovršena, ostala je rasformirana gotovo do temelja. Od nje je ostalo malo toga. Lopovi su, prema navodima vlasnika, između 5. i 16. prosinca odvojili i odnijeli cijelo krovište s crijepom, dijelove zidova izgrađene od drvene građe. Šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Zanimljivo je i kako susjedi nisu shvatili o čemu je riječ. Susjed s lijeva je podigao visoku ogradu tako da se ni ne vidi što se događa u susjednom dvorištu. Sam nije htio ništa izjavljivati, samo nam je rekao kako s nikim ne želi imati posla. Drugih susjeda nije bilo kod kuće, a nasuprot kuće je veliko skladište i hangar poznatog poljoprivrednika iz Peteranca gdje također radnici nisu ništa vidjeli. (ke, rm)

FOTO: DUBRAVKO VUTUC