KUKRIČEK Ove godine će festival okupiti same zborove

Podravski list profile

Pripreme za ovogodišnji dječji glazbeni festival Kukuriček odvijaju se prema planu organizatora, Udruge Kukurijek, a prosudbena komisija odabrala je 18 skladbi koje će se natjecati za Grand prix festivala. Od izvođača iz Podravine 8. lipnja kad će u dvorani đurđevačke Strukovne škole biti održan Kukuriček nastupit će zborovi đurđevačkog Dječjeg vrtića Maslačak te osnovnih škola iz Đurđevca, Koprivnice, Pitomače, Kloštra Podravskog, Kalinovca i Molva.

-Ove godine će festival okupiti same zborove, što znači da ćemo imati čak 450 izvođača, što je novi iskorak Kukuričeka – kaže Davor Jendrašić, umjetnički ravnatelj Kukričeka.

Uz Grand prix, bit će dodijeljene i nagrada publike te za najbolji aranžman, tekst, glazbu i izvedbu. Cilj festivala je mladim pjevačima omogućiti da predstave svoj glazbeno – scenski talent i nastup na Kukuričeku može im poslužiti kao odskočna daska za daljnju karijeru.

-Kao i svake godine, objavit ćemo nosač zvuka sa skladbama koje će biti izvedene na festivalu, što je dodatna promocija izvođačima jer će se njihove skladbe vrtjeti u eterima radio postaja i nakon festivala – dodao je Davor Jendrašić.

Foto: Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti