KUKRIČEK Ove godine će festival okupiti same zborove

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pripreme za ovogodišnji dječji glazbeni festival Kukuriček odvijaju se prema planu organizatora, Udruge Kukurijek, a prosudbena komisija odabrala je 18 skladbi koje će se natjecati za Grand prix festivala. Od izvođača iz Podravine 8. lipnja kad će u dvorani đurđevačke Strukovne škole biti održan Kukuriček nastupit će zborovi đurđevačkog Dječjeg vrtića Maslačak te osnovnih škola iz Đurđevca, Koprivnice, Pitomače, Kloštra Podravskog, Kalinovca i Molva.

-Ove godine će festival okupiti same zborove, što znači da ćemo imati čak 450 izvođača, što je novi iskorak Kukuričeka – kaže Davor Jendrašić, umjetnički ravnatelj Kukričeka.

Uz Grand prix, bit će dodijeljene i nagrada publike te za najbolji aranžman, tekst, glazbu i izvedbu. Cilj festivala je mladim pjevačima omogućiti da predstave svoj glazbeno – scenski talent i nastup na Kukuričeku može im poslužiti kao odskočna daska za daljnju karijeru.

-Kao i svake godine, objavit ćemo nosač zvuka sa skladbama koje će biti izvedene na festivalu, što je dodatna promocija izvođačima jer će se njihove skladbe vrtjeti u eterima radio postaja i nakon festivala – dodao je Davor Jendrašić.

Foto: Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI