Turistička zajednica Grada Koprivnice organizira kulinarsku radionicu za zainteresirane, na kojoj će se raditi razna jela od koprive. Sama radionica će se održati u gastropraktikumu partnera projekta, Obrtničke škole, 24. ožujka pod vodstvom mentorica koje imaju dugogodišnje iskustvo u kreiranju jela s koprivom – chefovi Nikolina Lončar i Mirjana Šeb – Čižmešija.
Uz koprivničke restorane i pizzerije, sudionici radionice bit će i učenici Obrtničke škole, Udruge žena, OPG-vi.
– Intencija je organizirati kulinarsku radionicu za zainteresirane, upoznati, ih, educirati o procesima termičke obrade koprive i drugim gastroelementima. Polaznici bi stečeno znanje u budućnosti mogli pretočiti u svoje poslovanje, diverzificirati svoju ponudu i na taj način pridonijeti prepoznatljivosti Koprivnice kao „Koprivinog grada“. Kopriva je važan segment u Strategiji razvoja turizma grada Koprivnice kao jedinstven turistički proizvod.

U konačnici, svi koji uspješno polože tečaj dobit će uvjerenje o položenoj „Koprivinoj kulinarskoj akademiji“ te gastrooznaku „Koprivina zvjezdica“ za uvođenje koprive u jelovnike restorana – kazuju u Turističkoj zajednici. Smatraju da bi jela od koprive svojom originalnošću i jedinstvenošću privukla gastronomade iz cijele Hrvatske te podigla kvalitetu naše ugostiteljske ponude na višu razinu.