Kulinarski izazov: Organiziraju gastroradionicu jela od koprive

Turistička zajednica Grada Koprivnice organizira kulinarsku radionicu za zainteresirane, na kojoj će se raditi razna jela od koprive. Sama radionica će se održati u gastropraktikumu partnera projekta, Obrtničke škole, 24. ožujka pod vodstvom mentorica koje imaju dugogodišnje iskustvo u kreiranju jela s koprivom – chefovi Nikolina Lončar i Mirjana Šeb – Čižmešija.

Uz koprivničke restorane i pizzerije, sudionici radionice bit će i učenici Obrtničke škole, Udruge žena, OPG-vi.

– Intencija je organizirati kulinarsku radionicu za zainteresirane, upoznati, ih, educirati o procesima termičke obrade koprive i drugim gastroelementima. Polaznici bi stečeno znanje u budućnosti mogli pretočiti u svoje poslovanje, diverzificirati svoju ponudu i na taj način pridonijeti prepoznatljivosti Koprivnice kao „Koprivinog grada“. Kopriva je važan segment u Strategiji razvoja turizma grada Koprivnice kao jedinstven turistički proizvod. 

U konačnici, svi koji uspješno polože tečaj dobit će uvjerenje o položenoj „Koprivinoj kulinarskoj akademiji“ te gastrooznaku „Koprivina zvjezdica“ za uvođenje koprive u jelovnike restorana – kazuju u Turističkoj zajednici. Smatraju da bi jela od koprive svojom originalnošću i jedinstvenošću privukla gastronomade iz cijele Hrvatske te podigla kvalitetu naše ugostiteljske ponude na višu razinu.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI