KUME, VRATI PARE Piškornica odlučila tužiti direktora koji je sam sebi isplatio milijun kuna bonusa

Na čelu Skupštine Piškornice je župan Darko Koren, Jozinovićev javno deklarirani kum i prijatelj


Autor: podravski.hr — 16.03.2018. / 18:20 Aktualno

Župan Darko Koren i direktor Piškornice Mladen Jozinović

Skupština Piškornice donijela je odluku o pokretanju građanske parnice za naknadu štete protiv smijenjenog direktora tvrtke Mladena Jozinovića, potvrđeno nam je danas.
Do takvog razvoja situacije dolazi, očekivano, zbog toga što Jozinović nije vratio milijun kuna bonusa koji si je sam isplatio na ime sjajnoga financijskog poslovanja tvrtke Piškornica – sanacijsko odlagališta, odnosno zbog neumjerenog dovoza smeća iz „pola Hrvatske“ na smetlište u Koprivničkom Ivancu.
Skupština Piškornice, kojoj je na čelu župan Darko Koren, Jozinovićev javno deklarirani kum i prijatelj, još 20. studenoga prošle godine uputila je smijenjenome direktoru zahtjev za povrat bonusa. Kako on to nije učinio, na sjednici potkraj veljače Skupština je odlučila da će novac utjerati sudskim putem. No, u ovome trenutku nije poznato kada će tužba biti poslana na sud i na kakvim će se pravnim temeljima postaviti.
U međuvremenu u javnome poduzeću već mjesecima traje opsežna istraga o navodnim nezakonitostima u poslovanju za Jozinovićeva mandata. Nedavno je, među ostalim, isplivala zaprepašćujuća činjenica da je Jozinović lažirao diplomu zagrebačkog Prometnog fakulteta te je godinama primao plaću na kakvu uopće nije imao pravo. (hš)
FOTO: ARHIVA