(KUP EHF) NYKOBING – PODRAVKA 24:28 Vrijedna pobjeda na gostovanju u Danskoj

U drugoj utakmici neugodna Bera Bera kod kuće je deklasirala Craiovu s visokih 32:21


Autor: podravski.hr — 13.01.2019. / 19:33 Sport

Saračević iz Zagreba ipak odlazi bez bodova / Arhiva

Putovanje u Dansku na ogled 2. kola Kupa EHF-a za rukometašice Podravke bilo je, reklo bi se u žargonu, „just another day in the office“ ili „još samo jedan dan na poslu“.

Nažalost po Podravkine simpatizere, nije bilo moguće pratiti ovu utakmicu putem streama jer danske kolege za ovaj dvoboj nisu mogle osigurati ni jednu jedinu kameru. Dodajmo i kako je dan ranije odigran i drugi susret grupe D, a neugodna Bera Bera kod kuće je deklasirala Craiovu s visokih 32:21.

Podravkašice su maestralno odigrale prvo poluvrijeme. Obrana je igrala odlično, a ‘hobotnica’ Risović sa sedam obrana zadavala glavobolju Dankinjama. Nykobing je vodio 2:0, a potom je stvari u svoje ruke preuzela Podravka. Pogotke su u prvom dijelu dale Milosavljević (2), Debelić (4), Yezhykava (3), Popović (1), Ikhneva (1) i Holešova (2).

Furiozno su naše rukometašice krenule u drugi dio. Iz sedmerca zabijaju Zadravec i Chigirinova te Milosavljević iz igre za 10:16. Trener Nykobinga Larsen mora odmah zvati time out. Dankinje se brzo vraćaju na minus tri. U 39. minuti bilo je 14:18 za Podravku. Ikhneva fula, na semaforu je 15:18 u 43. minuti. Housheer smanjuje na samo minus dva, a Ikhneva je zaredala dva teška promašaja. Nasreću Debelić zabija za 16:19, a potom i vratarka Risović nakon što su Dankinje krenule u napad bez vratarke i izgubile loptu. Debelić brzo diže na plus pet na 17:22.

Ikhneva deset minuta prije kraja zabija za 19:24, a Debelić potom i za plus šest. To je njen sedmi pogodak. Pet minuta prije kraja Ikhneva zabija za 21:26. Čini se da Podravka sve ima u svojim rukama. Debelić zabija osmi tri minute prije kraja, sad je 23:27. Podravka je pobijedila! Utakmica je završila 24:28. (ib)

Nikolina Zadravec na zagrijavanju uoči utakmice / RK Podravka

9:7 vodi Podravka Vegeta! Idemo cureee!

Objavljuje Rukometni klub Podravka Vegeta u Nedjelja, 13. siječnja 2019.

FOTO I VIDEO: RK Podravka