PODRAVKA – CRAIOVA 23:18 Koprivničanke u četvrtfinalu na krilima čudesnih 20 obrana Risović

Vratarka Risović briljirala je na golu, skupila je rekordnih 20 obrana


Autor: podravski.hr — 26.01.2019. / 16:01 Sport

Nikola Wolf / Navijači su bodrili svoje rukometašice do pobjede

Tri pobjede iz tri utakmice, rezime je to prvog dijela grupne faze Kupa EHF-a rukometašica Podravke Vegete. Sa šest bodova na kontu dočekale su u 4. kolu neugodne Rumunjke, lanjske osvajačice Kupa EHF-a, igračice Craiove. Naše su rukometašice upravo kod današnjeg protivnika priredile malo iznenađenje i pobijedile u prošlom kolu (23:26). Podravki bi u sljedeća tri kola trebala još barem dva boda da i teoretski osigura plasman u četvrtfinale Kupa EHF-a.

Podravkašice su krenule s čvrstih 6-0 u obrani i prisilile Craiovu na nekoliko neforsiranih šutova. Milosavljević i Yezhykava zabile su prva dva gola za Podravku, dok je Trifunović pogodila iz sedmerca. Nakon pet minuta bilo je 2:1 za Koprivničanke. Nakon dvije tehničke greške i dva pasivna napada naših, te fulanog zicera Yezhykave bilo je 3:3. Kod gošći najraspoloženija je Fachinello koja je već zabila dva gola. Nakon prvih 10 minuta Podravka vodi 5:3 golovima Holešove i Turk. U dosadašnjem dijelu susreta mnogo nervoze s obje strane.

Nakon prvih 15 minuta rezultat je 6:4 za Podravku. Razbranile su se i vratarke, Risović ima četiri teške obrane, dok je Dzhukeva na drugoj strani skupila tri. Napadi su nešto sporiji, obrane solidne, no i s jedne i druge strane je mnogo neforsiranih grešaka. Craiova dolazi na minus jedan (7:6) golom Trifunović nakon što je Ikhneva izgubila loptu u kontri. Ovo je već treći napad u nekoliko minuta da Ikhneva daje loptu Craiovi. Bila je i par puta na šutu no oba puta je pucala slabo i Dzhukeva je s lakoćom branila.

U 20. minuti 8:6 za naše, Debelić zabija s crte. Vraća Trifunović četvrtim golom. Sreća pa je ostale suigračice ne prate. Ikhneva ponovno se diže na vanjskoj i slabo šutira u vratarku. Na povratku je par puta stisnula zube i uhvatila se za ozlijeđeno rame. Čini se da ipak nije potpuno zaliječena. Pet minuta do kraja prvog dijela 11:8 za Podravku. Koprivničanke su imale 13:9 u 28. minuti. Na poluvrijeme se išlo s 13:9, ponajviše zahvaljujući nestvarnih deset obrana Podravkine vratarke Risović.

Podravka je krenula s igračicom manje nakon isključenja Milosavljević potkraj prvog poluvremena. Chigirinova unatoč manjku prolazi na crtu i postavlja rezultat na plus pet (14:9). Rumunjke već polako izgledaju kao razbijena vojska. U 35. minuti je 15:10 za Podravku, no lica Rumunjki govore kao da su se već predale. Chigirinova diže na 16:10 tek u 41. minuti nakon duže pauze bez golova.

Utakmicom i dalje dominiraju vratarke, Risović ima 15, a Dzhukeva 12 obrana. Fachinello ipak smanjuje na 16:12. Ipak nije sve gotovo i ne bi trebalo podcijeniti ranjene gošće koje igraju netipičnu utakmicu s mnogo tehničkih pogrešaka. Trener Burcea uglavnom širi ruke i hvata se za glavu. I napokon gol Ikhneve, prvi, za 17:12. Nažalost minus tri u 46. minuti nakon gola Vizitiu. Podravkašice su stale i ne uspijevaju probiti obrambeni zid Craiove. Ipak kontra nakon ukradene lopte Ikhneve i Holešova vraća na plus četiri.

Risović brani, a Ikhneva pogađa za 19:14. Debelić povisuje na 20:14. Čini se da se Rumunjke ipak ne mogu vratiti. No, i to je rukomet, Craiovia zabija dva vezana gola za minus četiri. Milosavljević tri minute prije kraja pogađa za 21:16. Utakmica je završila 23:18. Čudesna Risović imala je 20 obrana.

Bila je ovo vrlo čudna utakmica, s previše tehničkih grešaka s obje strane. U pojedinim trenucima susreta izgledalo je kao da se skupila ekipa iz ulice, a ne profesionalne rukometašice. (ib)

 

PODRAVKA 23 (13)

CRAIOVA 18 (9)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije. GLEDATELJA: 2200. SUCI: Novikov i Rozhkov (Ukr). DELEGAT: Obućina (Srbija).

PODRAVKA: Tucaković, Ećimović, Risović, Zadravec, Turk 2, Holešova 4, Karlovčan, Debelić 5, Džono, Chigirinova 5 (3), Ikhneva 2, Yezhykava 1, Milošević 1, Milosavljević 3, Jandrašić, Franušić. TRENER: Saračević.

CRAIOVA: Curment, Dzhukeva, Ianasi 4, Trifunović 4 (1), Selaru, Ion, Tanasie 1, Nikolić, Šerić, Gjeorgijevska, Colac, Tatar 3, Fachinello 3, Vizitiu 3/1, Costa. TRENER: Burcea.

ISKLJUČENJA: Podravka (10), Craiova (4)

SEDMERCI: Podravka 2/2, Craiova 2/2

IGRAČICA UTAKMICE: Jovana Risović (Podravka).

 

FOTO: Nikola Wolf