Kupili kamione za prikupljanje odvojenog otpada

Gradska tvrtka Komunalne usluge Đurđevac realizirala je projekt nabave komunalnih vozila za koji je dobila potporu vrijednu od 1,4 milijuna kuna od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt je ukupno vrijedan 2,4 milijuna kuna, a kupljena su dva kamiona kojima će se prikupljati papir, plastika, staklo, metal, tekstil i biorazgradivi otpad. 

– Dva nova, energetski učinkovita vozila odjednom će moći sakupljati dvije vrste odvojeno prikupljenog otpada, čime je omogućeno ekonomski i ekološki prihvatljivije prikupljanje otpada od dosadašnjeg – kaže Bara Čubelić, direktorica Komunalnih usluga Đurđevac.

Gradska je tvrtka uz financijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurala i nabavu po 2500 kanti za odvajanje papira, plastike i biootpada. Kante će uskoro biti podijeljene kućanstvima s područja grada i prigradskih naselja kako bi se još više povećao postotak odvojenog prikupljanja otpada te smanjilo odlaganje na odlagalištu Peski.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI