Kupite nove gaćice svakih pola godine, stare nije dovoljno samo oprati

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stručnjaci upozoravaju da donje rublje, bez obzira na pranje u perilici, zadržava veliku količinu bakterija i trebalo bi ga mijenjati barem jednom godišnje, prenosi portal Mirror.

Svi mi u svom ormaru imamo onih nekoliko gaćica koje već imaju rupe po sebi i potpuno su promijenile boju, ali nikako da se odvojimo od njih. One novije uvijek se čuvaju za posebne prigode, a onda imamo i one koje su za „one dane u mjesecu“. Stručnjakinja za intimno zdravlje, liječnica Shirin Lakhani, savjetuje kako bismo donje rublje trebali mijenjati barem jednom godišnje, no idealno bi bilo kupiti nove gaćice svakih šest mjeseci.

Da bismo izbjegli infekcije gaćice treba mijenjati svakih pola godine

„Donje rublje je u neposrednom kontaktu s vašom kožom, ali i s vašim intimnim dijelovima i to kroz dugi vremenski period svaki dan. Zato se na njemu nakuplja puno mrtvih stanica kože, znoja i bakterija“, pojašnjava Lakhani te dodaje kako ni pranje u perilici nije uvijek garancija da ćete se riješiti svih bakterija, posebice E.coli. Zato je savjet kompletno promijeniti postavu donjeg rublja barem jednom godišnje kako bismo bili sigurni da nam gaćice neće donijeti više štete nego koristi. Imajte na umu da one koje koristite za vježbanje treba mijenjati i češće.

Foto boldsky.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI