KURIKULARNA REFORMA Ministar Tolušić školi u svojoj županiji kupio traktor vrijedan 422.000 kuna

U posljednjih deset godina novi traktor je najvrjednija pojedinačna oprema koju je nabavila Srednja škola iz Pitomače


Autor: podravski.hr — 26.04.2018. / 13:49 Aktualno

Svečanost po dolasku novog nastavnog pomagala u pitomačku školu

Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače dobila je novi traktor Zetor proxima HS 120 vrijedan čak 422.000 kuna. Kupnju je financiralo Ministarstvo poljoprivrede na čijem je čelu nekadašnji župan te županije, ministar Tomislav Tolušić.
U posljednjih deset godina novi traktor je najvrjednija pojedinačna oprema koju je nabavila Srednja škola Stjepana Sulimanca, a koristit će se za sve zahvate i agrotehničke mjere na školskom poljoprivrednom imanju koje obuhvaća 23 hektara oranica, voćnjak, vrt i plasteničku proizvodnju.
– Dosad smo koristili mali traktor IMT 539 kojeg nam je donirala Županija. Zbog toga su učenici i nastavnici sretni nabavom novog suvremenog traktora s kojim će narednih godina moći i raditi i učiti – ističe Josip Ivoš, ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca.
Škola će, dodaje Ivoš, zahvaljujući novom traktoru ostvariti značajne uštede od nekoliko desetaka tisuća kuna godišnje koje će moći iskoristiti za ulaganje u nastavu, a mogućnost obrazovanja na najnovijim i najmodernijim poljoprivrednim strojevima i mehanizaciji sigurno će privući nove učenike u poljoprivredna zanimanja.
– Traktor ima svu opremu te dodatno sjedalo za učenike koji će moći učiti od traktorskog operatera važne praktične lekcije iz obrade tla, sjetve, gnojidbe i žetve na različitim ratarskim kulturama. Mi u suradnji sa Županijom i Općinom Pitomača ulažemo značajne napore kako bi stekli uvjete da u skoro vrijeme postanemo centar kompetencija za sektor poljoprivrede i agroturizma, a sastavni dio tog plana je i nabava moderne opreme – zaključio je Josip Ivoš. (db)
FOTO: SRFEDNJA ŠKOLA STJEPANA SULIMANCA