Kurucu Zlatna kuna za izniman doprinos, Cemix, Rasco i Podravka najbolji

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zbog epidemije dodjela tradicionalne županijske Zlatne kune gospodarske komore za najbolja poduzeća u županiji održana je danas – s nekoliko mjeseci zakašnjenja. Priznanja se odnose na poslovanje u 2019. godini.

U kategoriji malih gospodarskih subjekata nagradu je primio Cemix Croatia, u kategoriji srednjih Rasco, dok je u kategoriji velikih gospodarskih subjekata „Zlatna kuna“ pripala tvrtki Podravka.

Sjednica je počela minutom šutnje kao počast prerano preminulom bivšem predsjedniku Gospodarskog vijeća i predsjedniku Uprave Podravke Marinu Pucaru. Zamjenik župana Ratimir Ljubić čestitao je nagrađenima na uspjehu, osvrnuo se na prilike u županijskom gospodarstvu:

-Imamo 3440 aktivnih gospodarskih subjekata na tržištima i realiziramo ukupne prihode od 13,2 milijardi kuna i kontinuirano profitabilno poslujemo s neto dobiti od 465 milijuna kuna. Gubici po zaposlenom među najnižima su u državi, a u 2019. godini rezultati poslovanja uspješniji su u odnosu na predkrizno razdoblje – rekao je.

Ispred tvrtke Cemix prisutnima se obratio direktor Željko Pecak zahvalivši što je prepoznat njihov doprinos razvoju gospodarstva ovog prostora. S njim se složio i Darko Paviša, suvlasnik i član Uprave tvrtke Rasco, koji je naglasio kako od prošle godine spadaju u kategoriju velikih tvrtki, prema broju zaposlenih, te kako su postigli rekordne rezultate i završili trogodišnji investicijski ciklus vrijedan 10 milijuna eura. Uime Podravke obratio se član Uprave te predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Kolarić, zahvalivši na priznanju i dodavši kako je Grupa Podravka kroz 2019. i 2020. godinu ostvarila  iznimne poslovne rezultate kojima je opravdala očekivanja koja su uvijek velika.

Priznanje za izniman doprinos razvoju gospodarstva i unapređenju komorskog sustava na području Koprivničko-križevačke županije uručeno je bivšem predsjedniku Uprave Podravske banke Juliju Kurucu, a nagradu mu je uručio član Uprave Podravske banke Daniel Unger. Kuruc je u svojem obraćanju zahvalio na priznanju te istaknuo kako se nada da će nagrađene tvrtke i dalje u svojem radu postavljati i ostvarivati visoke strateške ciljeve.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Đurđevac: Prijetio poznaniku da će ga ubiti

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 41-godišnjak sa šireg đurđevačkog područja prijetio riječima poznaniku, oštećenom 62-godišnjaku da će ugroziti njegov život. -Zbog sumnje

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI