LACI OTVORIO DUŠU ‘Svakog prvog utorka na sastanku s Plenkovićem rješavamo goruće probleme’

Živi zid i Most traže povjerenje lažnim obećanjima i nepostojećim jamstvima - upozorava Lacković


Autor: podravski.hr — 10.01.2018. / 15:25 Aktualno

Željko Lacković u saborskoj klupi

Svi su moralne nule i lopovi osim mene koji volontiram pet godina za svoj grad. Izaberite me za predsjednika RH i smanjit ću si plaću na 9.999 kuna. Izdajem i bjanko mjenicu ovjerenu kod javnog bilježnika – napisao je prije nekoliko dana na svojoj facebook stranici đurđevački saborski zastupnik Željko Lacković.
U idućem postu objasnio je kako se radi o sarkazmu.
– Ne, nemam ambicija kandidirati se za predsjednika države. Ovo je bio post u stilu ‘trećega puta’, ‘alternative’ koju čine Živi zid i Most, koji traže povjerenje lažnim obećanjima i nepostojećim jamstvima – kazao je Lacković, najavivši kako će na fejsu objaviti seriju postova o izbornim temama želeći ukazati na potrebu da se širi krug ljudi ozbiljno uključi u politiku.
Već je predložio da se propiše obveza glasovanja na parlamentarnim izborima radi dobivanja izborno neospornih rezultata i svođenja parlamentarne rasprave na konstruktivne teme, a ne na ideološke i isprazno teorijske, kakve imamo danas.
– Ako hoćeš mir za upravljanje, onda treba začepiti usta onima koji osporavaju većinu, a uopće nisu izašli na izbore. Sam se susrećem s time da se osuđuju moji politički potezi, i to na čisto ideološkoj i stranačkoj liniji iako ja nisam ni ideološki i stranački opredijeljen – objasnio je Lacković, koji podržava vladajuću parlamentarnu većinu na čelu s HDZ-om.
Veli kako je zadovoljan utjecajem koji uživa kao dio vladajuće većine premda se u očima onih koji žele biti zlonamjerni čini kao da služi Vladi, budući da nema „svog“ ministra.
– U stvarnosti imam dovoljno prostora i argumentiranih stvari koje Vlada uvažava. Ja nisam dizač ruku. U zadnjih godinu dana programski sam za našu županiju i Đurđevac napravio više nego što se napravilo u prethodne četiri godine – ustvrdio je Lacković.
Spomenuo je kako je Sveučilište Sjever dobilo „odbijenicu“ za financiranje znanstveno-istraživačkog centra, projekta „teškog“ 40 milijuna kuna, nakon čega se on uključio da bi spasio stvar.
– Ne bih htio skočiti pred rudo, ali to vraćam direktnim kontaktom s premijerom Plenkovićem. To je triput bilo temom našeg sastanka i to ćemo riješiti. Osim toga, magnetsku rezonancu nije dobila Virovitica, koja u Saboru ima deset hadezeovaca, a nije ni Bjelovar, koji ima 9,5 godina star uređaj, nego Koprivnica, i to isključivo radi mene. Triput su iz Županije išli u Ministarstvo zdravstva, ali nisu mogli dobiti odobrenje, a onda sam im rekao: Dečki, to ne možete bez mene riješiti, tu ima mnogo interesa, i to nije pitanje samo bolnice. Dogovorio sam im sastanak kod ministra Kujundžića i u pola sata sve smo riješili – rekao je Lacković.
Navodi i kako je brza cesta u državnoj prostornoj strategiji prije njegove intervencije bila „povučena“ samo do Koprivnice, ne do Mađarske, a bez međunarodnog koridora ne bi se mogao tražiti novac iz EU-a. Na prijedlog Lackovića i Čačića, također, amandmanom Vlade u prostornu strategiju ušla je Podravska magistrala, kao i koridor za buduću brzu cestu od Bjelovara do Đurđevca.
Otkriva kako se svaki prvi utorak u mjesecu održava sastanak na kojemu su s jedne strane predsjednik Vlade Andrej Plenković s potpredsjednicima i predsjednik Sabora Goran Jandroković s potpredsjednicima, a s druge Ivan Vrdoljak (HNS), Radimir Čačić (Reformisti), Milorad Pupovac (SDSS), Hrvoje Zekanović (Hrast), Milan Bandić i on.
– U neka dva sata razgovora prođemo sve teme. Postoji još mnogo mojih ‘malih’ intervencija koje su uvažene i to ti laska da si ondje gdje se donose odluke – reći će đurđevački saborski zastupnik Željko Lacković. (hš)
FOTO: CROPIX