Lacković: Čazmatrans drži u “škarama” lokalne autoprijevoznike

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća na zasjedanju gradskih vijećnika prozvao je Čazmatrans za monopol na autoprijevozničkom tržištu. Naime, Osnovna škola Đurđevac nad kojom osnivačka prava ima Grad Đurđevac u ovoj školskoj godini ostala je bez autoprijevoznika za prijevoz školaraca putnika. Dosadašnji autoprijevoznik iz Đurđevca odlučio je zatvoriti svoj obrt, a još uvijek nije izabran novi. Na dva raspisana natječaja nije pristigla ponuda koja bi cjenovno zadovoljila gradske čelnike.

Do ove školske godine autoprtijevoznik iz Đurđevca je za jedan dovoz i tri odvoza računao 1418 kuna dnevno. Na prvi natječaj za isti omjer dovoza i odvoza školaraca stigle su tri ponude, od tvrtke Vuk iz Đurđevca 2056 kuna, tvrtke Podravina express iz Molva 2123 kune te Čazmatransa 2521 kuna. Grad je poništio natječaj zbog znatno viših cijena od dosadašnje te raspisao novi za jedan dovoz i dva odvoza. Na taj natječaj pristigle su dvije ponude, od tvrtke Autoprijevoz Željko Šubić iz Kladara od 1538 kuna te zajednice ponuditelja Vuk, Podravina express i Čazmatrans od 2215 kuna. No, Autoprijevoz Šubić je povukao svoju ponudu, što je posebno razbijesnilo Lackovića koji se na taj problem osvrnuo na sjednici gradskog vijeća. Do odabira novog autoprijevoznika za prijevoz školaraca zadužena je tvrtka Vuk koja za jedan dovoz i dva odvoza naplaćuje 1875 kuna dnevno. To je, za Lackovića, čisti primjer da Čazmatrans manipulira s ostalim autoprijevoznicima te da bi se s tim slučajem trebali pozabaviti i policijski istražitelji.

-Čazmatrans drži u “škarama” lokalne autoprijevoznika. Moje mišljenje je da bi trebali zaustaviti taj monopol i ucjenjivanje jer je očito da cijena može biti niža od 2215 kuna. Moj prijedlog je da rađe plaćamo roditeljima po kilometru prijevoz njihove djece nego da pristanemo na ovu ponudu. Na ovaj ucjenjivački način pokušava se dnevno izbiti po 800 kuna koje bi se usmjerile za djecu kroz školske aktivnosti. Za 175 dana koliko traje nastava to iznosi 140.000 kuna – naglasio je Željko Lacković.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI