Lacković ima koronu, o velikom zaduženju gradskih tvrtki odlučivat će online

Nova sjednica đurđevačkog Gradskog vijeća koja je sazvana za danas, u četvrtak bit će održana elektroničkim putem jer je predsjednik Željko Lacković pozitivan na koronavirus pa mu je određena i samoizolacija. Na dnevnom redu sjednice je čak 28 točaka, među kojima su i izvješća o poslovanju gradskih komunalnih tvrtki, kao i odluke o njihovim novim kreditnim zaduženjima, što je pak uzburkalo oporbene vijećnike SDP-a jer smatraju da online sjednica ne nudi mogućnost demokratske rasprave o tako važnim odlukama.

Komunalije će podići kredit od 5,3 milijuna kuna na deset godina s kamatom od 0,9 posto, a od toga zaduženja će pet milijuna biti iskorišteno za izgradnju nove upravne zgrade sa spremištem i skladištem na zemljištu u Ulici Đure Basaričeka nedaleko od gradske tržnice, dok je 300.000 kuna predviđeno za zatvaranje postojećeg kredita s nepovoljnijom kamatom od 1,4 posto. Komunalne usluge Đurđevac dižu kredit od 7,8 milijuna kuna također na deset godina s kamatom od 0,9 posto od čega je 6,2 milijuna predviđeno za izgradnju kompostane, nabavu tri kamiona za odvoz otpada te udio u izgradnji nove upravne zgrade sa spremištem i skladištem, a 1,6 milijuna kuna je namijenjeno za zatvaranje postojećeg kredita s nepovoljnijom kamatom od 1,9 posto. Komunalije – plin, pak, dižu kredit od osam milijuna kuna također na deset godina s kamatom od 0,9 posto od čega je 5,1 milijun predviđen za udio u izgradnji nove upravne zgrade sa spremištem i skladištem te obnovu distributivne plinske mreže, a 2,8 milijuna namijenjeno je za zatvaranje postojećeg kredita s nepovoljnijom kamatom od 2,5 posto. Vladajuća većina stranke Željka Lackovića dat će i zeleno svijetlo za kratkoročno zaduženje Grada na šest milijuna kuna kako ne bi bila narušena likvidnost zbog različite dinamike obveza i prihoda za projekte koji se financiraju europskim novcem.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI